Les joves promeses de la dansa internacional busquen a Sant Cugat engegar la seva carrera

Uns 240 joves ballarins d'arreu del món han participat en una nova edició de la Grand Audition al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Els joves talents de la dansa clàssica d'arreu del món s'han citat aquest dimarts i dimecres al Teatre-Auditori de Sant Cugat per aconseguir plaça en alguna de les companyies internacionals més prestigioses. Uns 240 ballarins i ballarines de 37 països diferents han mostrat les seves capacitats durant dos dies a vuit directors artístics de companyies dels Estats Units i d'Europa en una nova edició de la Grand Audition, impulsada per l'exballarí principal del Royal Ballet de Londres, David Makhateli.



La intenció és concentrar diverses audicions en una sola convocatòria per facilitar l'assistència dels joves ballarins i ballarines i també dels directors artístics i estalviar-los temps i diners en desplaçaments. Els objectius són, d'una banda fer contactes i aconseguir un contracte professional, i de l'altra, captar talent de l'escena internacional. Així ho han explicat a Cugat Mèdia dos dels participants, Florencia Paez, que ve de Mèxic, i Juan Valdez, provinent de Colòmbia. Una 'gran oportunitat' per a ells i també per a les companyies, que poden descobrir talent, tal com explica el coordinador artístic del Dutch National Ballet d'Amsterdam, Ernst Meisner.

Es tracta d'un dels principals concursos internacionals de la dansa clàssica i que ja ha passat en tres ocasions per l'equipament santcugatenc. De fet, Makhateli ha elogiat el Teatre-Auditori i la ciutat i ha assegurat que la intenció és continuar fent-hi edicions. Durant aquest 2020 només hi haurà una altra oportunitat per participar en aquest gran càsting. Serà a París a l'abril.




David Makhateli

Hem creat aquesta plataforma on convidem tots els directors artístics de les millors companyies d'arreu del món, que tenen vacants i busquen bons ballarins. És una oportunitat fantàstica per als ballarins venir a un lloc i que et puguin veure vuit companyies de ballet.

Florencia Paez i Juan Valdez

Directors de companyies de tot el món venen a un mateix lloc i et veuen. És difícil pels ballarins viatjar molt, gastes molt temps. / L'experiència és fantàstica, poder veure ballarins quasi professionals i poder agafar coses per tu arribar a ser professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.