Els actors de 'Pedra i Sang' agraeixen el suport rebut amb una lectura dramatitzada a La Unió


  • Comparteix:

El muntatge tornarà a representar-se l'any vinent amb el seu format tradicional

El muntatge tornarà a representar-se l'any vinent amb el seu format tradicional

Més de 150 persones han pogut gaudir al teatre de la Unió Santcugatenca de la lectura dramatitzada de 'Pedra i sang' oferta per la companyia Teatrateatre i la plataforma ciutadana 'Amics de Pedra i Sang'. L'objectiu d'aquesta iniciativa era agrair a la ciutadania el seu suport per mantenir la continuïtat anual del muntatge. L'acte ha servit a més per fer un enregistrament en directe del text que servirà per un proper llibre de 'Pedra i Sang', que inclourà un CD.

El públic que s'ha acostat al teatre de la Unió ha pogut experimentar una nova sensació. I és que abans de començar l'espectacle, tot el plantell d'actors ha aplaudit els espectadors, en un gest d'agraïment al suport popular rebut les darreres setmanes.

Aquest suport va desembocar, el passat 15 de novembre, en la moció institucional que van aprovar per unanimitat tots els grups polítics, i que comprometia el consistori a que 'Pedra i sang' tornés a tenir caràcter anual a partir de l'any que ve.

La directora escènica de l'obra, Dolors Vilarassau, s'ha mostrat molt satisfeta de tot el suport popular provinent de gent tan diferent. Segons Vilarassau, això ha estat possible perquè l'obra entrava en el terreny dels sentiments i no en el de les ideologies. L'escoltem.

Dolors Vilarasau

L'obra té tres elements importants lligats amb el sentiment: una història pròpia que ens identifica com a poble, un altre lligat al Nadal de Sant Cugat i un altre lligat a lk'escenografia impressionant del monestir


L'actuació d'aquest dilluns no ha estat una representació habitual. L'obra no s'ha representat al Monestir, com és tradicional i, a més, els actors tampoc han anat amb el vestuari de l'època. Amb tot, l'ambientació s'ha aconseguit amb l'exposició, al fons de l'escenari, de fotografies d'altres representacions de l'obra, així com d'un reportatge fotogràfic de les mil·lenàries pedres del Monestir a càrrec de Mané Espinosa. Ho explica Dolors Vilarassau.

Dolors Vilarasau

Si hi hagués d'haver un subtítol seria 'Pedra i Sang en el record' perquè mentre els actors llegeixen, es veuen fotografies de les representacions fetes al claustre


Recordem que l'associació 'Amics de Pedra i Sang' ha recollit més de 1.000 signatures i compta amb el suport de 21 entitats de tots els àmbits per fer que aquest muntatge es converteixi en una tradició anual del Nadal santcugatenc. Tots aquelles persones fidels a l'obra podran veure recompensat el seu suport en una propera edició de l'obra. A més, aprofitant que enguany s'ha fet una lectura dramatitzada de l'obra, s'ha fet un enregistrament en vistes a una futura edició d'un llibre amb CD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.