Els Gausacs volen recuperar el pols i es marquen l'objectiu dels tres castells de vuit

Els Castellers de Sant Cugat afronten la temporada amb nou cap de colla i president, Marcel Serra i Enric Aguadé


  • Comparteix:

Els Gausacs, en una diada anterior / Foto: Cugat Mèdia

Els Gausacs, en una diada anterior / Foto: Cugat Mèdia

Els Castellers de Sant Cugat estrenen temporada a casa aquest cap de setmana amb la Diada de Sant Medir. Un any que afronten amb nou cap de colla, Marcel Serra, i nova junta directiva encapçalada per Enric Aguadé i amb la voluntat de reactivar el creixement de la colla. Els primers passos, recuperar presència als assajos per intentar aconseguir enguany una actuació amb tres castells de vuit descarregats, una fita que fa dos anys que no s'aconsegueix.

ESCOLTA-HO

Tot plegat en un context on les colles castelleres viuen en la seva majoria un període amb més dificultats per reunir gent, amb excepció evidentment de les grans. Serra i Aguadé ho han explicat en una entrevista al 'Sant Cugat a fons' de Ràdio Sant Cugat, on han dibuixat les línies mestres de la temporada, que mantindrà l'estructura habitual de diades, amb Sant Medir, Sant Ponç, Festa Major, la Diada en honor a Sant Cugat, la Festa de Tardor i la Diada de la Colla com les actuacions més destacades. Hi haurà també Concurs de Castells de Tarragona, en el qual enguany els camises verdes participaran en la jornada de dissabte.

Des del punt de vista tècnic, el repte és recuperar la regularitat als castells de vuit per poder enfilar-se en un futur de nou al novè pis, el sostre històric de la colla. De fet, el 3 de 9 amb folre només s'ha descarregat una vegada, fa ja dos anys i mig a la Festa de Tardor. Aquest repte requerirà, necessàriament, atreure més membres a la colla i això s'ha de fer a partir d'amplificar el vessant social, ha explicat Aguadé.

El camí cap als castells de 9 ja l'ha recorregut una vegada la colla, per tant Serra i Aguadé estan convençuts que cal aprofundir en el que ha funcionat fins ara per poder consolidar aquest creixement. S'ha de fer, però, pas a pas i el primer serà aquest diumenge a la Diada de Sant Medir, amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els de Sants. Els primers castells, com és habitual, seran del repertori més bàsic de la colla, però Serra ha explicat que espera poder portar-hi castells de set. L'actuació completa de vuit, que els camises verdes no descarreguen des de maig del 2018, és un dels reptes de la temporada en aquest camí, que acabarà com cada any al novembre amb la Diada de la Colla.




Enric Aguadé

Hem de treballar molt el tema de fer tornar gent, incrementar camises i el tema associatiu. D'una cosa se'n deriva l'altra.

Marcel Serra

Tenim un objectiu molt clar, volem convertir la colla en colla de 9 i consolidar-la partint clarament d'on som. N'hem de prendre consciència i aquest serà el primer objectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.