El Grup Mediterrània dona el tret de sortida a la celebració del seu 25è aniversari

La presentació d'una cervesa artesana, una exposició itinerant i molta dansa protagonitzen el programa d'activitats


  • Comparteix:

La presentació ha finalitzat amb una exhibició de dansa / Foto: Cugat Mèdia

La presentació ha finalitzat amb una exhibició de dansa / Foto: Cugat Mèdia

El Grup Mediterrània ha donat el tret de sortida oficial a la celebració del seu 25è aniversari amb la presentació del programa d'activitats que tindran lloc entre la primavera i la tardor d'aquest any. La presentació de la cervesa artesana 'La Prèvia', una exposició i molta dansa protagonitzen les propostes del 2020. L'acte ha tingut lloc aquest dijous a la plaça de l'Om i ha comptat amb la presència de membres de l'entitat i de l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha felicitat el grup per aquests anys de vida a Sant Cugat. La presentació de les activitats ha posat punt final amb una exhibició de dansa.

Actes durant el 2020
Tot i que els actes dels seus 25 anys van començar per Sant Medir, on hi van assistir com a banderers, el Grup Mediterrània ha organitzat un acte cada mes, entre aquesta primavera i la tardor del 2020, per continuar celebrant les seves noces de plata. El programa comença el proper 29 de març amb la presentació de 'La Prèvia', una cervesa artesana d'estil mediterrani, com han explicat els mateixos membres de l'entitat. A partir de dos quarts de set de la tarda, es podrà fer un tast de la beguda a la cerveseria La Fem i gaudir d'una mostra de dansa.

La festa grossa de l'aniversari arriba el 18 d'abril a la plaça de Ramon Barnils amb una proposta que s'allargarà tot el dia. Hi haurà activitats infantils, foodtrucks i molta dansa durant tota la jornada. La gresca acabarà amb un concert del grup Obeses, que portaran una sorpresa conjunta amb l'entitat.

Una altra de les propostes és l'exposició '25 anys de dansa', que es repartirà per diversos comerços santcugatencs que explica la història i trajectòria del grup durant aquests 25 anys de vida a la ciutat. La mostra, que s'inaugurarà el 16 de maig amb una actuació itinerant pels diversos indrets, es podrà veure fins al 5 de juny.

El dissabte 23 de maig el Grup Mediterrània celebrarà la festa de final de curs a l'escola de dansa. Una cita 'molt important', expliquen des de l'entitat, perquè els balladors d'entre 3 i 14 anys que actuaran, són 'el futur' del Cos de Dansa. Per Festa Major, al juny, presentaran noves danses populars de València.

Durant el juliol, el grup es traslladarà a Perpinyà per participar en un festival de danses folklòriques. Una ballada de Gitanes amb exballadors del Grup Mediterrània durant la Festa de Tardor posarà punt final a la celebració del seu 25è aniversari.

El membre del Grup Mediterrània, Òscar Garcia, ha recordat els inicis del grup com a 'secció de l'Esbart Sant Cugat' el curs del 1994/95 quan aquesta es 'desmarca de la línia tradicional i comença a fer dansa més contemporània'. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut felicitar l'entitat per les més de dues dècades de recorregut i per haver assolit el repte de 'mantenir la dansa popular i tradicional dels Països Catalans d'una forma viva' i d'aconseguit 'traslladar-la' als infants.




Mireia Ingla

El Grup Mediterrània us veu plantejar el repte de mantenir la dansa popular i tradicional dels Països Catalans d'una forma viva i de ser capaços de traslladar-la a nens i nenes. Crec que es pot dir que després de 25 anys l'heu aconseguit. Primer de res, felicitar-vos.

Òscar Garcia

El Grup Mediterrània neix el curs 1994/95 com una secció de l'Esbart Sant Cugat, que començava a desmarcar-se de la línia tradicional i comença a fer dansa més contemporània. Un grup d'exballadors i balladors de l'Esbart van decidir que volien mantenir i recuperar les danses que havien fet sota la direcció de Salvador Mel·lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.