Els Museus de Sant Cugat se sumen al concurs en línia #MuseumQuizACasa

Una iniciativa per passar-s'ho bé i aprendre que comença aquest dissabte


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir forma part dels Museus de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Claustre del Monestir forma part dels Museus de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una quinzena de museus catalans, entre ells el de Sant Cugat, han posat en marxa el concurs en línia #MuseumQuizACasa durant els dies de confinament, una edició virtual del concurs 'Museum Quiz', amb 'l'objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament social'. El concurs és accessible a través de l'adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres s'adreça a famílies amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta 'Kahoot'. El concurs arrenca dissabte i estarà actiu mentre duri el confinament.

Les preguntes inclouen temes d'actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Es preveuen quatre tipologies de pregunta: quiz, cert o fals, pregunta oberta i puzle. Els organitzadors recomanen que cada equip estigui format per un mínim de dues i un màxim de cinc persones. Un cop finalitzada la sessió en línia tothom podrà veure la seva puntuació en relació a la resta de participants.

La versió virtual #MuseumQuizACasa adreçada a adults tindrà lloc tots els dissabtes a partir del 28 de març a les sis de la tarda, mantenint-se actiu fins a les deu de la nit del mateix dia, com un esdeveniment en línia. El concurs inclou entre 18 i 20 preguntes vinculades amb la temàtica de qualsevol dels museus participants.

Per la seva banda, la versió familiar del #MuseumQuizACasa en línia tindrà lloc a partir del dilluns 30 de març diàriament de dilluns a divendres, també a les sis de la tarda. La plataforma virtual estarà activa també fins a les deu de la nit, durant les quals qualsevol família podrà jugar-hi, tot responent les 18 preguntes plantejades en el mínim de temps possible. De dilluns a divendres el concurs estarà dedicat a la temàtica específica d'un museu.

La tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Esther Madrona, ha assegurat en declaracions a Cugat Mèdia que es tracta d'una 'molt bona proposta' per 'seguir acostant la cultura a la ciutadania', ara que s'ha de quedar a casa. Una manera de passar el confinament 'aprenent en família'.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona serà el protagonista de dilluns; el Museu Marítim de Barcelona, dimarts; el Museu d'Art Modern de Tarragona, dimecres; els museus de Sant Cugat, dijous; i el Museu del Disseny de Barcelona, divendres.

Participants
El concurs virtual #MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d'Art Modern de Tarragona, el Jardí Botànic, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu de Història de Cambrils, Museus de Sitges, el Museu de Guissona i l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú.


Esther Madrona

Gràcies a aquesta iniciativa, estan confinades a casa podrem entrar a diversos museus del país i descobrir què sabem i què no sobre aquest museu. És una molt bona proposta per seguir acostant la cultura a la ciutadania encara que estiguem a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.