Sant Cugat celebra el Dia Internacional de la Dansa malgrat el confinament

La programació del 'Sant Cugat Balla' s'ha ajornat, però 11 escoles de la ciutat han fet un vídeo per celebrar la jornada


Temes relacionats

Cursa a contrarellotge per mantenir viva la cultura de Sant Cugat (19/abr/20)

El coronavirus obliga a parar l'activitat cultural i d'oci (12/mar/20)


  • Comparteix:

Cartell del Dia Internacional de la Dansa / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Cartell del Dia Internacional de la Dansa / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat ha hagut d'ajornar, a causa del coronavirus i del confinament, la programació de la 16a edició del Dia Internacional de la Dansa, que estava prevista del 17 al 29 d'abril. Tot i això, i coincidint amb la commemoració, aquest dimecres, d'aquest dia, 11 escoles de la ciutat han treballat via telemàtica en un vídeo conjunt per a celebrar-ho.


Vídeo Escoles de Dansa DID 2020 from Glòria Zapater Franch on Vimeo.



El muntatge s'inspira en un fragment seleccionat del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2020 de la Unesco, encarregat al ballarí, coreògraf, docent i actor sudafricà Gregory Vuyani Maqoma: 'A mesura que ballem amb els nostres cossos caient a l'espai i enredant-nos junts, ens convertim en una força de moviment teixint cors, tocant ànimes i proporcionant la curació, que és tan desesperadament necessària. I el desafiament es converteix en una sola dansa, invencible i indivisible. Tot el que necessitem ara és ballar una mica més.'

La programació, treballada conjuntament entre l'Ajuntament i 14 escoles de dansa de la ciutat, incloïa, entre d'altres propostes, una nova edició de 'El Carrer Dansa', una cercavila amb la participació de nou centres, 'La barra de clàssic', a la plaça d'Octavià, el 'Danses de Plaça' en una ubicació per determinar i la multitudinària 'Mostra de Dansa', al parc de Ramon Barnils. En un comunicat, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha remarcat la diversitat de disciplines i d'escoles de dansa que hi solen participar, a més de la ciutadania en general. Madrona indica que, 'malgrat el confinament, ho hem de celebrar igualment perquè la dansa ens fa moure, ens fa sentir vius i ens connecta amb la realitat' i ha agraït als centres 'no parar i sumar-se a les celebracions d'una forma diferent'.

La majoria dels espectacles de la programació professional, que havien de tenir lloc al Teatre-Auditori, ja tenen una nova data confirmada per a l'any que ve. En concret, l'IT Dansa, de la Jove Companyia de l'Institut del Teatre, serà el dissabte 17 d'abril a les sis de la tarda, les Ballets Jazz de Montréal portaran l'espectacle Dance Me el diumenge 25 d'abril a les set de la tarda i la Gala Centenari amb Alicia Alonso tindrà lloc el 7 de maig a les nou del vespre.

Les escoles que han treballat conjuntament en la programació del Dia Internacional de la Dansa a Sant Cugat són La Tacones, el Centre de Dansa Laura Esteve, Esbart Sant Cugat, Viviana Hounie Estudi de Dansa, Fusió Música i Dansa, Dance Works, Centro Popular Andaluz (CPA), Escola Sant Cugat, Sant Cugat Dance Academy, Color Dansa Carol Morgado, Grup Mediterrània, Esther Bosch Escola de Dansa, General Giap i Arabesc Estudi de Dansa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.