El Sant Cugat Fantàstic i el Sang Cugat es fusionen en una edició dedicada als assassins en sèrie

Els dos festivals se celebraran junts a causa del coronavirus i tindran lloc als Cinemes Sant Cugat durant el setembre


Temes relacionats

Michael Bublé versiona Stay Homas, el grup de moda del confinament amb segell de Sant Cugat (29/abr/20)

Sant Cugat celebra el Dia Internacional de la Dansa malgrat el confinament (29/abr/20)


  • Comparteix:

El Sang Cugat Fantàstic se celebrarà als Cinemes Sant Cugat / Foto: Cedida

El Sang Cugat Fantàstic se celebrarà als Cinemes Sant Cugat / Foto: Cedida

El Sang Cugat Fantàstic, la fusió de dos festivals culturals locals, aterrarà a la ciutat el setembre en una edició dedicada als assassins en sèrie. A causa del coronavirus i les restriccions adoptades per frenar la seva expansió, la sisena edició del Sant Cugat Fantàstic, que havia de tenir lloc aquest maig, s'ha hagut d'ajornar. Per no haver de suspendre aquest Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat, els organitzadors han decidit celebrar-lo conjuntament amb el Sang Cugat, el certamen dedicat al cinema i literatura negra. Els Cinemes Sant Cugat acolliran, previsiblement, aquesta edició especial dels festivals entre el 15 i el 27 de setembre.

La fusió dels festivals ha obligat a buscar una temàtica comuna als dos gèneres. L'organització s'ha decantat en centrar l'edició en els assassins en sèrie, ja que ha estat un tema molt utilitzat tant en pel·lícules de terror com en literatura criminal. A més, aquest 2020 se celebren 30 anys de dues icones cinematogràfiques, 'The shinning' ('El resplandor') i 'Friday the 13th' ('Divendres 13'), així com d'un clàssic de la literatura criminal, 'El nom de la rosa', totes elles amb assassins en sèrie al centre de la història.

El codirector del Sant Cugat Fantàstic i Sang Cugat, JR Armadàs, ha explicat a Cugat Mèdia que trobar aquest punt comú entre els festivals els ha servit per 'salvar totes dues iniciatives culturals', tot i que són conscients que celebrar-ho en les mateixes dates implica haver de 'reduir' els continguts. Valoren aquesta decisió 'molt positivament', ja que permetrà que els amants d'aquest gènere el puguin gaudir en una celebració conjunta dels dos festivals.

El programa
Tot i que encara queden uns mesos, l'organització ja ha començat a treballar en el programa d'aquest festival conjunt que fusionarà les activitats literàries i cinematogràfiques de les dues propostes. La part cinematogràfica del Sang Cugat aportarà cinc pel·lícules que es repartiran entre el 15 i el 24 de setembre. D'altra banda, el vessant literari del certamen arribarà el 18 i 19 de setembre amb xerrades i activitats centrades en el gènere negre i criminal.

Finalment, aquesta edició especial posarà punt final entre el 25 i 27 de setembre, amb la celebració del Sant Cugat Fantàstic, que oferirà un format més reduït que anys anteriors. Durant tres dies es podran veure més de 10 pel·lícules de gènere. Els dos festivals, que tindran lloc a Sant Cugat de manera conjunta, tindran lloc als diferents espais dels Cinemes Sant Cugat.


JR Armadàs

Haurem de fer una edició més reduïda, però ho valorem molt positivament perquè hem sigut capaços de salvar totes dues iniciatives culturals i donar una oportunitat a la gent que li agrada aquest gènere a poder-lo gaudir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.