Els curtmetratges de dos santcugatencs, premiats a festival MK2 Corto Fest

Els directors d''El pan no es para los caballos', Marc Vivancos, i d''Ama', Júlia de Paz, han passat pel 'Sant Cugat a fons'


Temes relacionats

El Sant Cugat Fantàstic i el Sang Cugat es fusionen en una edició dedicada als assassins en sèrie (30/abr/20)

Literatura i cinema, una relació fructífera (25/abr/20)


  • Comparteix:

Detall del cartell 'El pan no es para los caballos' / Foto: ESCAC Films

Detall del cartell 'El pan no es para los caballos' / Foto: ESCAC Films

El festival MK2 Corto Fest ha premiat, en la seva primera edició, els curtmetratges dels santcugatencs Marc Vivancos, amb 'El pan no es para los caballos', i Júlia de Paz, amb 'Ama'. La gala, que es va celebrar l'octubre de l'any passat a Madrid, va atorgar el premi al millor curtmetratge, la millor direcció i el millor actor al treball de Vivancos, mentre que 'Ama' va ser reconegut amb el Premi AAMMA de l'Asociación Andaluza de Mujeres de los Medios Audiovisuales. Amb la crisi del coronavirus, els organitzadors del festival van decidir sumar-se a moltes altres iniciatives culturals i compartir els curts a Vimeo perquè la ciutadania pogués veure'ls de manera gratuïta. Els directors dels curtmetratges han passat pel 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

El curtmetratge de Marc Vivancos, 'El pan no es para los caballos' s'inspira en una experiència personal del director i retrata la pèrdua de la innocència. D'altra banda, a 'Ama', Júlia de Paz posa el focus en el pes de la maternitat, en 'l'obligació d'una mare a afrontar una maternitat per la qual no se sent preparada'. Tot i que ja ha finalitzat el període per gaudir de tots els treballs presentats al festival MK2 Corto Fest, els organitzadors han assegurat que els curtmetratges han registrat més de 97.000 visualitzacions.

Compartir els curtmetratges a Vimeo tenia l'objectiu d'obrir el món cultural i fer-lo arribar a les cases de tot l'Estat. En aquest sentit, els directors santcugatencs han explicat al 'Sant Cugat a fons' que el confinament ha demostrat que 'la cultura és essencial' en la societat, doncs tots 'hem viscut' d'ella per fer aquests dies més amens, ja sigui amb pel·lícules, sèries, lectura i altres. Així i tot, Vivancos s'ha mostrat preocupat per si, un cop aquesta situació acabi i es torni a la normalitat, la gent deixi de consumir 'tant com s'està fent fins ara'.

Per la seva banda, Júlia de Paz ha posat èmfasi en les oportunitats de participar en un festival. A banda de poder obtenir crítiques constructives, siguin positives o negatives, també et permet obrir-te camí en el món de cinema, 'fer currículum i conèixer persones com productors, directors i actors o actrius'.








Marc Vivancos

Ara s'està consumint molt pel moment en què estem. No sé si això, un cop passi tot, seguirà igual o no. Segurament canviï i es deixi de consumir tant com s'està fent fins ara.

Júlia de Paz

Anar a festivals et permet que el públic de la teva obra s'expandeixi i rebre opinions negatives o positives, però sempre constructives. També és currículum i conèixer altres persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.