Sis recomanacions 'frikis' per la nova normalitat

Novel·la fantàstica, un superheroi que travessa vinyetes i rol infantil, recomanacions de Pablo Giménez al 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

Obres per a tots els gustos de la mà del Celler de Llibres / Foto: Cedida

Obres per a tots els gustos de la mà del Celler de Llibres / Foto: Cedida

Novel·les fantàstiques que reneixen, nous títols d'autores consagrades, un heroi amb el poder de travessar vinyetes i dos jocs de taula ben diferents protagonitzen les recomanacions 'frikis' de Pablo Giménez al 'Sant Cugat a fons'. El propietari del Celler de Llibres, que aquesta setmana ha estrenat web, proposa com cada mes peces de cultura alternativa per ampliar la nostra col·lecció.

ESCOLTA-HO


'Espadas y nigromantes' Fritz Leiber
Gigamesh ha recuperat les novel·les escrites per Leiber als anys 70 i les està editant en volums que compilen diverses històries. 'Espadas i Nigromantes' és el primer d'ells, on coneixem al bàrbar Fafhrd. Una aventura que es pot gaudir en edició clàssica o en una molt cuidada edició de butxaca, que Giménez ha destacat especialment en tractar-se d'un volum de 700 pàgines.

'La ciudad que nos unió' N.K. Jemisin
Una de les autores de moda en la ciència ficció i la fantasia torna amb una nova sèrie de llibres que aquest 'La ciudad que nos unió' enceta. Com és habitual en Jemisin, ens haurem de traslladar a un món especulatiu molt diferent al nostre, on cinc personatges s'han d'unir per salvar Nova York del seu costat obscur. L'autora, guanyadora de tres premis Hugo per cadascun dels llibres de la sèrie La Terra Fragmentada, torna amb una novel·la acabada de publicar.

'Balada de pájaros cantores y serpientes' Suzanne Collins
Quart llibre dels popularíssims Jocs de la Fam. En aquest cas, però, Collins posa en marxa la màquina del temps per situar-nos als fets previs a la trilogia original, portada al cinema amb Jennifer Lawrence com a protagonista. Coneixem la història prèvia de l'arxienemic de Katniss, Coriolanus Snow, i coneixerem com va aconseguir fer-se amb el poder que ostenta a la trilogia original.


'Imbatible' Pascal Jousselin
Es tracta d'una obra amb un punt de partida ben original. Un superheroi amb un poder curiós, el de travessar vinyetes i moure objectes d'una a l'altra. D'aquesta manera, pot influir en esdeveniments en un altre punt temporal. Com ho ha definit Giménez, es tracta del 'metacòmic', ja que el protagonista en tot moment és conscient de trobar-se en un còmic i de que pot influir en ell.


'8 Tesoros' David Díaz i Alba Aragón
Un joc de rol infantil adreçat a nens des de 5 anys. Segons Giménez, es tracta d'un projecte molt original i que funciona especialment bé, ja que el sistema és prou senzill com perquè hi puguin jugar infants, però alhora té possibilitats per jugar-se moltes vegades.

'Sword & Sorcery' Simone Romano i Nunzio Surace
Joc de taula complet, 'amb molt de plàstic', com ha dit Giménez, i ple de figures i cartes. Per als amants dels jocs clàssics amb taulers amb molts elements. Un joc d'exploració de masmorres amb un reglament dens i amb moltes possibilitats per a experts del gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.