Una prospecció amb georadar explora el subsòl del Monestir per potenciar recerca arqueològica

S'estudien uns 8.000 metres quadrats del Monestir inexplorats amb una tècnica no invasiva


Temes relacionats

Ja llueix restaurada la façana sud del Monestir de Sant Cugat (14/des/19)

La Generalitat destinarà 270.000 euros per a la restauració del Monestir de Sant Cugat (11/des/19)


  • Comparteix:

L'empresa santcugatenca SOT Prospecció Arqueològica ha explorat, a través d'un georadar, 8.000 metres quadrats inexplorats del subsòl del Monestir per impulsar recerca arqueològica. La tècnica és no invasiva i en un termini de 40 dies s'estudiaran i analitzaran els resultats obtinguts. El cost de la intervenció és de 7.000 euros amb la participació de l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Els treballs s'han desenvolupat en tres àmbits del Monestir. Els Jardins de Llevant, una part de la plaça de l'Om i l'espai existent davant de l'església i l'hort de l'abat.

Amb aquesta campanya, el georadar ha de permetre una primera localització de les construccions existents al subsòl per plantejar posteriorment una excavació arqueològica que aprofundeixi en el coneixement. Aquest fet vol millorar la història i la interpretació del Monestir i un tractament de l’entorn que posi en valor aquesta riquesa.

La presentació del georadar s'ha fet aquest dissabte amb la presència de la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha ressaltat que aquesta campanya vol saber que 'amaga' el subsòl del Monestir. El tècnic de l'empresa SOT Prospecció Arqueològica, Roger Sala, ha destacat que la seva feina ha de servir perquè els arqueòlegs puguin extreure els bons resultats d'aquest recinte històric.






Roger Sala

La nostra feina és important per ajudar als arqueòlegs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.