Martín Pérez: 'Crida l'atenció la quantitat de gent de Sant Cugat que ve al Festival de Pedralbes'

El director del Festival Jardins de Pedralbes detalla com l'esdeveniment s'ha adaptat a la nova normalitat


  • Comparteix:

El director del Festival Jardins de Pedralbes, Marín Pérez / Foto: ACN

El director del Festival Jardins de Pedralbes, Marín Pérez / Foto: ACN

El públic santcugatenc és tot un habitual al Festival Jardins de Pedralbes. Una de les claus és la proximitat amb aquest esdeveniment, que arrenca aquest dijous i que posarà sobre l'escenari artistes com Pablo López, David Bisbal o Van Morrison i que també tindrà presència santcugatenca, amb Monica Green i membres d'Els Pets, Big Mouthers, i Manel Fuentes & The Spring's Team. Ho ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia el director del festival, Martín Pérez, que ha detallat com aquesta proposta musical s'ha adaptat als requeriments de seguretat per posar fre a la pandèmia.

ESCOLTA-HO

El confinament ha afectat molts sectors. Un d'ells, evidentment, ha estat la cultura. Confiava que el Festival Jardins de Pedralbes es pogués celebrar aquest 2020?
Realment, no. Això va sorgir quan es van donar a conèixer les normatives, vam pensar que ens havíem de reinventar per, fins i tot, obligació: tenim un espai molt especial, molt diferent. Ara estem en un moment de certa normalitat, però fa un mes estava tot tancat. Aquest any no és un festival econòmicament rendible, però crec que teníem l'obligació de fer-lo.

Com d'important és que la cultura comenci a bategar de nou?
749 persones tindran un sou gràcies al Festival Jardins de Pedralbes. Només per això, no podem deixar d'organitzar-lo.

Com s'ha adequat el festival a aquesta nova realitat? Com es garantirà la seguretat?
El primer de tot és l'aforament. Ara estem al 26-27% de l'aforament que teníem abans. Hem adequat a la nova normativa la infraestructura de les grades i l'escenari per garantir les distàncies interpersonals. Per part nostra complim la normativa. Ara el públic ha de complir la seva part, que és portar mascareta.

Quin ambient es trobaran els assistents?
La gent gaudirà de més espai, però amb menys aforament. En lloc de quatre o cinc restaurants n'hi haurà nou per evitar aglomeracions, per exemple.

Hi ha dos espais al festival: el Village i l'Auditori. Hi ha una part musical, però també una de gastronòmica, oi?
Sí! I molt important. La gastronomia va molt lligada a la nostra qualitat de vida. La gent podrà venir fins dues hores abans del concert principal, que comença a les deu de la nit. I també podran estar-se després, amb música de punxadiscos. Hi haurà els serveis de sempre, però més abundants. Serà un aspecte molt relaxat.

La gent té moltes ganes de venir i el festival té una cosa molt bona: que és a l'aire lliure.

Parlem de cartell. Sembla que no hi hagi hagut pandèmia! Hi trobarem noms com Pablo López, David Bisbal, Aihoa Arteta, Van Morrison, Monica Green... En quin públic es pensa per fer aquesta proposta musical?
És per a públics diferents. Hem de fer una paleta de colors perquè la música que t'agrada a tu no té per què ser la que m'agrada a mi. No és un festival de gènere, no ho ha estat mai; és un festival de qualitat, de prestigi.

L'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Ainhoa Arteta, Van Morrison, Marlango, Monica Green, Paco Ibáñez, Salvador Sobral, Los Secretos, Manel Fuentes, Carlos Núñez, Ara Malikian... Estem parlant d'un cartell que podria ser el normal! Com ha estat això? T'explico l'evolució, perquè en un principi els artistes deien que no girarien. Però una vegada comencem a contractar, els artistes ens diuen que volen actuar malgrat que no ho tenien previst. S'han avingut a unes condicions que no tenien previstes.

El cartell original es va haver d'ajornar a 2021...
Sí, i les entrades estan ja a la venda. Si ajornes, a més, has de dir la nova data. Qui tingui l'entrada la pot conservar.

Hi ha artistes residents a Sant Cugat: Monica Green, membres de grups com Big Mouthers, els Pets i Manel Fuentes & The Spring's Team. Es pensa en el públic santcugatenc?
Sí. El públic de Sant Cugat i el de Barcelona, per mi, és el mateix. Sant Cugat és una ciutat importantíssima. Teniu el Teatre-Auditori, que té una programació magnífica, digna d'elogi.

La gent de Sant Cugat té un quart d'hora per arribar a Pedralbes. Estem molt a prop. Hi ha molta gent de Sant Cugat al festival. A més, Sant Cugat té una gent que va molt a la música. No sé si és degut a la seva cultura, al costum gràcies al Teatre-Auditori... És de les ciutats que crida l'atenció per la quantitat de gent que porta.


Martín Pérez

La gent de Sant Cugat té un quart d'hora de casa a Pedralbes. Hi ha molta gent de Sant Cugat als festivals. Crida l'atenció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.