Assassins i virus, protagonistes de les pel·lícules del Sang Cugat Fantàstic 2020

L'edició conjunta del festival cinemantogràfic i de novel·la negra serà del 17 al 27 de setembre


  • Comparteix:

El cartell l'ha dissenyat el codirector del festival, Marc Carreté / Foto: Sang Cugat Fantàstic

El cartell l'ha dissenyat el codirector del festival, Marc Carreté / Foto: Sang Cugat Fantàstic

El Sang Cugat Fantàstic 2020, la fusió del festival de cinema Sant Cugat Fantàstic i el de novel·la negra Sang Cugat, s'inaugurarà amb l'estrena mundial de la pel·lícula 'Ill: Final Contagium' (2020). La projecció del film donarà el tret de sortida a un cap de setmana que estarà dividit en dues parts: començarà amb novel·la negra i cinema negre del 17 al 24 de setembre i acabarà amb el cinema fantàstic i de terror del 25 al 27 de setembre.

VI Festival de Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat
Enguany la temàtica del festival no només està dedicada als assassins en sèrie. La selecció de les projeccions ens faran pensar en la crisi de la Covid-19. Bona mostra d'això són els títols que acompanyen el film de la sessió inaugural 'I am Toxic' (2020) i el curtmetratge 'La ultima navidad del universo' (2019). Seguint amb la temàtica vírica també formen part de la secció oficial del festival 'Infection' (2019). Els assassins tindran un paper destacat als films 'Reborn' (2018) i 'Lone Wolves' (2016).

El jurat de l'edició 2020 del Sang Cugat Fantàstic estarà format per Denise Castro, guanyadora l'any 2018 del premi del públic amb 'Drácula de Denise Castro', Álvaro Rodríguez guanyador l'any 2019 del Premi CreaNova al Millor Curtmetratge amb 'Le blizzard' i els santcugatenc José Luis Montesinos director del film 'Cordes' i guanyador del Gaudí i del Goya pel curt 'El corredor' (2014).

IV Festival de Novel·la Negra i Cinema Negre de Sant Cugat
La cita cultural arriba enguany amb un programa ple de novetats literàries i, sobretot, cinematogràfiques. L'apartat novel·lesc portarà a la ciutat més d'una vintena d'autors com Pep Prieto, Andreu Martín, David Marín, Irenen Solanich i Assumpta Margenat, entre altres. Es presentaran un total de 30 novetats literàries que comptaran amb la participació de més d'una desena d'editorials.

Pel que fa al cinema negre, de les set pel·lícules que es projectaran tres són preestrenes al nostre país. Un dels plats forts serà la presentació de 'Tocats pel foc', una adaptació de l'obra de Manuel de Pedrolo dirigida per Santi Lapiera. També és podrà veure en primícia el film 'Dolorosa Gioia'. I tancarà el cicle 'Chicuarotes', el debut de l'actor mexicà Gael García Bernal.

El codirector del festival, JR Armadàs, ha valorat la qualitat de les pel·lícules que es veuran i, sobretot, ha remarcat que la majoria són estrenes o preestrenes al nostre país. 'Una de les tasques del festival és portar productes difícils de trobar al mercat cinematogràfic habitual'. Tot i això ha admès que la cerca de títols ha estat difícil perquè la crisi del coronavirus 'ha aturat moltes estrenes'.

Mesures anti covid
Els Cinemes Sant Cugat acolliran tots els actes, tant de l'apartat literari com del cinematogràfic. Es proporcionarà gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida de cada sessió i l'ús de la mascareta serà obligatòri. L'aforament de la Sala 4 es reduirà un 40% per tal de mantenir les distàncies de seguretat. Les presentacions dels llibres i les xerrades es faran al vestíbul superior dels cinemes amb el mateix criteri.


JR Armadàs

Una de les tasques importants del festival és presentar novetats i mostrar a la gent productes que no poden trobar al mercat normal. Enguany ha estat un dels anys més difícils a l'hora de fer la programació perquè, com us podeu imaginar, la indústria del cinema ha quedat bastant aturada per culpa del coronavirus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.