[Crònica] La poesia mil·lenial estremeix les columnes del Celler

La veu de cinc poetes nascuts als anys 90 protagonitza un nou acte del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat


  • Comparteix:

Fajardo i Deusa, dos poetes joves al Festival Nacional de Poesia / Font: Jordi Garcia / Localpress

Fajardo i Deusa, dos poetes joves al Festival Nacional de Poesia / Font: Jordi Garcia / Localpress

Aquest divendres el Celler Modernista de Sant Cugat s'ha rejovenit gràcies als versos descarats de cinc poetes joves, nascuts a la dècada dels 90. L'espectacle 'Branques i ales', dirigit per la poeta Àngels Gregori ha dut a la ciutat la poesia d'uns escriptors que tot just tenen un o dos llibres publicats, però que el sector ja assenyala com el futur de la poesia catalana dels pròxims anys. Joan Deusa, Anna Gas, Xavier Mas Craviotto, Carla Fajardo i Chantal Poch han arrancat sonors aplaudiments de la cinquantena llarga d'espectadors que gaudien d'un nou acte del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, pensant que potser serà el darrer que veuran en directe durant unes quantes setmanes si s'aproven encara més restriccions per la pandèmia.

Com que aquest 2020 ens ha ensenyat a tots que hem de gaudir del moment, de l'ara i aquí, els espectadors que s'han apropat al Celler han gaudit dels versos, i també de la manera de recitar-los, d'aquests cinc poetes. Cadascun a la seva manera, cadascun amb el seu estil. Només un d'ells, Xavier Mas Craviotto, no ha pogut ser a Sant Cugat per motius personals, i qui ha posat veu als seus textos ha sigut el veterà poeta barceloní Joan Vigó, que ha demostrat les seves grans dots de rapsode.

Després de Vigó ha sigut el torn de Carla Fajardo i Joan Deusa, que han fet tàndem a l'escenari. Deusa ha sorprès la directora de l'espectacle, Àngels Gregori, començant amb un poema escrit la nit que la va conèixer per primer cop. Fajardo i Deusa ha explicat que són amics des que es van conèixer en un altre festival de poesia, però que mai havien compartit escenari.

I per acabar, Anna Gas i Chantal Poch, han conclòs el 'Branques i Ales' també intercalant els seus poemes i aconseguint silencis preciosos entre els espectadors d'un Festival que ja ha arribat als 20 anys gràcies a l'empenta de l'Ajuntament de Sant Cugat i la recent incorporació en l'organització de l'Institut Ramon Llull.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.