La Unió alerta que l'Ajuntament vol 'dissoldre' el consorci

L'entitat assenyala que només els ofereixen cedir la propietat a canvi d'una indemnització o bé repartir-se l'edifici


  • Comparteix:

La visita a l'edifici gairebé acabat es va fer l'estiu de l'any passat / Foto: Ajuntament

La visita a l'edifici gairebé acabat es va fer l'estiu de l'any passat / Foto: Ajuntament

La Unió Santcugatenca alerta que l'Ajuntament ha començat els tràmits per 'dissoldre el consorci' que gestiona la nova seu de l'entitat. Segons ha informat el seu president, David Pujol, en un comunicat llegit aquest dilluns davant l'edifici, el consistori ha decidit posar fi a aquest ens jurídic a instàncies de secretaria i intervenció, que no ho considera 'viable'. El consorci no hauria presentat pressupostos ni comptes ni hauria celebrat les reunions preceptives del Consell General i Executiu, fet que obligaria, sempre segons la versió de l'entitat, a buscar una sortida jurídica al cas.

Pujol ha explicat que el consistori els ha presentat dues opcions per sortir de la situació i les dues passen per una pèrdua, parcial o total, de la propietat de l'edifici per part de la Unió. En una d'elles, l'Ajuntament es quedaria la propietat de l'edifici a canvi de pagar-li a l'entitat el valor de l'immoble i en l'altra, s'hauria de crear un nou marc jurídic, que el comunicat només explica que es basa en la Llei de Propietat Horitzontal, que deixaria La Unió com a propietària del 23% de l'edifici i l'Ajuntament, del 77%.

Dues opcions que la junta actual rebutja, ja que la seva solució passaria per crear un nou consorci que sí que compleixi amb la llei. Arribats a aquest punt, la junta considera que caldria consultar els següents passos amb els associats, però tot i els seus intents per poder-ho tirar endavant, les condicions sanitàries impedeixen poder fer una assemblea general, segons ha explicat Pujol.

"L'Ajuntament ens ha posat entre l'espasa i la paret", ha assegurat i per això han decidit informar els socis i obrir també un període de consultes per conèixer l'opinió dels socis, que es podran dirigir a la junta durant els propers dies. S'espera que el consistori expliqui la seva versió dels fets aquest dimarts.


David Pujol

Sempre hem estat oberts a parlar de tot i amb tothom i hem negociat pel bé comú i l'interés general. Ara ens trobem que tant l'equip de govern anterior com el nou de moment no han fet més que canviar de parer, posar excuses i retardar la tornada de l'entitat a la nostra seu. I ara ens planteja la pèrdua de la propietat i la dissolució del consorci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.