La Comissió de la Dignitat visita avui Sant Cugat per parlar del retorn dels Papers de Salamanca


  • Comparteix:

L'acte està organitzat per la delegació local d'Òmnium Cultural

L'acte està organitzat per la delegació local d'Òmnium Cultural

La Comissió de la Dignitat pel retorn dels papers de Salamanca visitarà aquesta tarda Sant Cugat en un acte organitzat per la delegació local d'Òmium Cultural. D'aquesta manera els assistents podran conèixer de primera mà quina ha estat la tasca d'aquesta comissió en els darrers dos anys per aconseguir el retorn de tots els documents catalans expoliats durant l Guerra Civil.

La delegació local d'Òmnium Cultural ha organitzat aquesta tarda un acte per presentar la feina feta per la Comissió de la Dignitat pel retorn dels papers de Salamanca, un col·lectiu que treballa des de l'any 2002 per el retorn del arxius catalans expoliats per el règim franquista.

Des d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, creuen que la seva adhesió a aquesta Comissió té un significat molt important ja que els papers, que actualment es troben a Salamanca, han d'anar a l'arxiu Nacional de Catalunya, situat a la nostra ciutat.

El president de la delegació local d'Òmnium Cultural, Xavier Escura, explica en què consistirà aquest acte de presentació.

Xavier Escura

Que la pròpia Comissió ens expliqui en quin estat de la qüestió ens estem trobant en aquests moments i quin diagnòstic fan ells.


En l'acte de presentació es comptarà amb la presència del president de la Comissió de la Dignitat pel retorn dels papers de Salamanca, Toni Strubell, així com el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, i dels historiadors Josep Maria Figueres i Borja de Riquer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.