L'Orquestra Simfònica Sant Cugat celebra tres dècades de vida amb la mirada posada en el futur

L'agrupació ha ofert un concert al Teatre-Auditori on ha fet un repàs de la història de la música orquestral


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) ja suma tres dècades de vida. 30 anys amb què acumula vivències, experiències i 'companys de viatge', però que no impedeixen que la mirada estigui posada en el futur. 'L'important no és el que hem fet, sinó el que volem fer', explica el director de l'agrupació musical, Josep Ferré, que es mostra preocupat per com la crisi de la Covid-19 pot afectar el món cultural. Tot i això, la Simfònica ha mostrat els galons amb una actuació a casa, al Teatre-Auditori, on ha fet un repàs de la història de la música simfònica, que, en definitiva, té certs paral·lelismes amb el recorregut de l'orquestra.

En un principi, la Simfònica va començar tocant al Monestir. Arran de l'obertura del Teatre-Auditori, l'agrupació es va adaptar i va créixer fins al volum que coneixem avui. Així, el concert d'aquest divendres ha plasmat aquest creixement: primer amb peces musicals dels segles XVI i XVII, fins arribar a l'actualitat, amb cada vegada més músics sobre l'escenari. Han interpretat peces de Bach, Haydn, Verdi, Burgunyó i Garriga i Brotons.

A l'espectacle també han actuat els cors Infantil de Sant Cugat i l'Aglepta.

Aprofitant el concert, l'orquestra ha passat el relleu a l'alcaldessa, Mireia Ingla, com a presidenta honorífica de l'agrupació (un càrrec que ostenta el batlle de torn). Ingla ha agraït el reconeixement i ha posat en valor la tasca de la Simfònica, que "porta el nom de Sant Cugat" allà on actua.


Josep Ferré

Hem après molt, hem fet molts companys de viatge. L'important no és el que hem fet, sinó el que volem fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.