Sant Cugat serà subseu de la biennal d'art Manifesta del 2024 que es farà a Barcelona

Es tracta d'una plataforma europea per dinamitzar l'intercanvi cultural i potenciar les arts visuals contemporànies


  • Comparteix:

La biennal aquest 2020 s'està fent a Marsella / Foto: Manifesta

La biennal aquest 2020 s'està fent a Marsella / Foto: Manifesta

Barcelona acollirà el 2024 la biennal d'art Manifesta, i Sant Cugat en serà una de les subseus. Així ho ha anunciat l'entitat amb seu a Amsterdam en un comunicat internacional fet públic aquest dijous. La candidatura de Barcelona compta amb el suport de deu municipis metropolitans, a més de Sant Cugat, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona, Sabadell, Mataró, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Granollers i Santa Coloma de Gramenet. Manifesta és una plataforma europea per dinamitzar i l’intercanvi cultural i potenciar les arts visuals contemporànies i té un caràcter itinerant. Actualment s'està celebrant a Marsella, i el 2022 Pristina serà la ciutat que acollirà la iniciativa, just abans de Barcelona.

Manifesta va néixer a principis de 1990 en resposta als canvis polítics, econòmics i socials posteriors al final de la Guerra Freda i als passos posteriors cap a la integració europea. Es tracta d'una biennal europea d'art contemporani itinerant per donar resposta a la nova realitat social, cultural i política sorgida de la caiguda del mur de Berlín.

La plataforma busca mantenir la distància dels que sovint es consideren els centres dominants de la producció artística, en lloc de buscar terrenys frescos i fèrtils per a la cartografia d’una nova topografia cultural. Això inclou innovacions en pràctiques curatorials, mediació i educació. Cada biennal Manifesta investiga i reflexiona sobre els desenvolupaments emergents en l'art i la cultura contemporànies, situats en un context europeu. En fer-ho, cerquen el compromís del públic local, nacional i internacional amb nous aspectes i formes d’expressió artística per catalitzar el canvi social positiu a Europa.

Juntament amb la Biennal de Venècia i la Documenta de Kassel, Manifesta és un dels esdeveniments d’art més rellevants del continent. Des de la primera biennal l'any 1996 a Rotterdam, la mostra s’ha celebrat a Luxemburg (1998), Ljubljana (2000), Frankfurt (2002), Sant Sebastià (2004), Nicòsia (2006 - cancel·lada), Trentino-Tirol del Sud (2008), Múrcia en diàleg amb el nord d’Àfrica (2010), Limburg (2012), Sant Petersburg (2014), Zuric (2016) i Palerm (2018). L'edició actual té lloc a Marsella (2020). El 2022 la ciutat de Pristina acollirà Manifesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.