Sant Cugat treballa per acollir alguna exposició de la biennal d'art Manifesta Barcelona 2024

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, explica que estan il·lusionats de sumar esforços amb Barcelona i altres ciutats metropolitanes


  • Comparteix:

Sant Cugat serà subseu de la biennal d'art Manifesta / Foto: Manifesta

Sant Cugat serà subseu de la biennal d'art Manifesta / Foto: Manifesta

Sant Cugat serà una de les subseus de la biennal d'art Manifesta, que aterrarà a Barcelona el 2024. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat a Cugat Mèdia que encaren aquest repte amb 'moltes ganes i il·lusió'. Tot i que encara estan treballant per decidir el paper dels deu municipis metropolitans, entre els quals la nostra ciutat, que donaran suport a la iniciativa; Madrona ha remarcat que creu que 'podrem comptar amb alguna exposició o espai que formi part de la biennal'.

La candidatura de Barcelona compta amb el suport de deu municipis metropolitans, a més de Sant Cugat, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona, Sabadell, Mataró, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Granollers i Santa Coloma de Gramenet. La tinenta d'alcaldia de Cultura ha dit que, des de l'Ajuntament de Barcelona, se'ls va proposar participar amb ells a la iniciativa i, així, "unir esforços per aconseguir que aquesta biennal pogués tenir parada a tota la regió metropolitana de Barcelona". Madrona ha remarcat que tot el que sigui "sumar esforços i compartir coneixement" amb Barcelona i altres ciutats metropolitanes és "molt benvingut".

Manifesta va néixer a principis de 1990 en resposta als canvis polítics, econòmics i socials posteriors al final de la Guerra Freda i als passos posteriors cap a la integració europea. Es tracta d'una biennal europea d'art contemporani itinerant per donar resposta a la nova realitat social, cultural i política sorgida de la caiguda del mur de Berlín. Manifesta és una plataforma europea per dinamitzar l'intercanvi cultural i potenciar les arts visuals contemporànies i té un caràcter itinerant. Actualment s'està celebrant a Marsella, i el 2022 Pristina serà la ciutat que acollirà la iniciativa, just abans de Barcelona.

Juntament amb la Biennal de Venècia i la Documenta de Kassel, Manifesta és un dels esdeveniments d’art més rellevants del continent. Des de la primera biennal l'any 1996 a Rotterdam, la mostra s’ha celebrat a Luxemburg (1998), Ljubljana (2000), Frankfurt (2002), Sant Sebastià (2004), Nicòsia (2006 - cancel·lada), Trentino-Tirol del Sud (2008), Múrcia en diàleg amb el nord d’Àfrica (2010), Limburg (2012), Sant Petersburg (2014), Zuric (2016) i Palerm (2018). L'edició actual té lloc a Marsella (2020). El 2022 la ciutat de Pristina acollirà Manifesta.




Esther Madrona

Un cop el jurat decideix que s'ubica a Barcelona, tenim un gran procés de treball per veure quina és la implicació de Sant Cugat. Jo crec que sí que podrem comptar amb alguna exposició o espai que formi part de la biennal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.