Stay Homas s'endú dos premis ARC, els reconeixements de la indústria de la música en directe

El Teatre-Auditori, que també estava nominat per l'esforç en la reprogramació cultural durant la pandèmia, finalment s'ha quedat sense premi


Temes relacionats

El Teatre-Auditori, nominat als premis ARC per 'l'esforç en recol·locar tota la programació musical' ( 5/nov/20)

Els Stay Homas arriben al cinema amb la cançó 'Por el camino' ( 5/nov/20)

Michael Bublé versiona Stay Homas, el grup de moda del confinament amb segell de Sant Cugat (29/abr/20)


  • Comparteix:

Els Stay Homas en directe / Foto: ACN

Els Stay Homas en directe / Foto: ACN

La banda sorgida del confinament, Stay Homas, amb el santcugatenc Rai Benet entre els seus components, s'ha endut dos premis ARC, els guardons que atorga la indústria musical del directe i que, en la gala d'aquest dimarts a la sala Barts, s'han convertit en un reconeixement al sector per la seva tasca durant la pandèmia. Entre els guardonats, a més del trio, hi ha l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), pels projectes Sala BCN i Sala TGN, que han impulsat la música en directe; l'Ajuntament de Barcelona per a transformar el BAM i la Música Mercè en un aparador de la música local; el Cruïlla XXS per la programació durant l'estiu; el periodista Jordi Bianciotto i l'Auditori de Girona per haver recol·locat la programació musical inicialment prevista abans de la Covid-19.

De fet, l'equipament gironí s'ha endut un premi pel qual també estava nominat el Teatre-Auditori de Sant Cugat, que aquest cop s'ha quedat a les portes del guardó.

Els premis ARC, organitzats per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) han volgut fer visible els artistes, empreses i entitats que han treballat per tirar endavant en una situació d'incertesa i en un context "crític i de crisi social i econòmica mundial". Durant la cerimònia, en què hi han actuat artistes com Blaumut, Ladilla Rusa, Mazoni i Aiala i que ha estat presentada pel músic i guionista Ferran Aixalà, s'ha reivindicat l'esforç de creadors, artistes, grups de música, empreses i professionals de tot el sector musical que van omplir de continguts els mesos de confinament i que, posteriorment, han seguit treballant per a la represa de l'activitat durant la desescalada.

També s'ha reconegut Ixent Sampietro d'Èxits Management & Produccions amb el reconeixement al mànager d'ARC que ha destacat per la seva tasca professional; Iban Orobitg d'OA2 Produccions amb el guardó al representant que ha destacat en l'organització d'esdeveniments; i Rosa Galbany de Taller de Músics i Xavi Pascual de Promo Arts Music com a promotor d'ARC que ha destacat en l'organització d'esdeveniments. El premi a la trajectòria professional com a soci se l'ha endut Martín Pérez, responsable de Concert Studio.

Amb aquesta redefinició dels premis la gala ha servit també per expressar reivindicacions i urgències del sector en vistes a l'any 2021, i per "fer pedagogia" sobre la importància de la música, "percebuda a vegades com un esbarjo".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.