Llach Poeta, en benefici per La Marató de TV3, captiva el públic de Sant Cugat

L'espectacle de Joan Berlanga i Albert Flores ha comptat amb la col·laboració de l’actor Francesc Orella


  • Comparteix:

Llach Poeta amb Albert Flores, al piano, i Joan Berlanga, a la veu / Foto: Cugat Mèdia

Llach Poeta amb Albert Flores, al piano, i Joan Berlanga, a la veu / Foto: Cugat Mèdia

Les lletres de Llach Poeta han emocionat aquest dijous el públic del Teatre de Mira-sol en un espectacle solidari per La Marató de TV3, destinada enguany a la lluita contra la Covid-19. Joan Berlanga, a la paraula, i Albert Flores, al piano, han ofert un recital de les cançons de Lluís Llach que posen el focus en temes socials de forta actualitat com la violència de gènere, l'economia i els drets laborals, entre d'altres. L'acte ha comptat amb la presentació i participació de l'actor valldoreixenc Francesc Orella i s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. La representació també s'ha emès per streaming.

Més d'una quarantena de persones ha gaudit de les lletres de Lluís Llach, que les ha portat de viatge en una muntanya russa d'emocions amb peces com 'Amor particular', 'Infant de Beirut' i 'Madame'.

L'actor Francesc Orella ha presentat l'espectacle fent una mirada a la situació actual que viu el sector de la cultura i les arts escèniques a causa de la pandèmia. "Resulta força depriment constatar com, ara més que mai, en lloc de ser una necessitat bàsica de la població, la cultura s'ha convertit en un article de luxe", ha remarcat Orella. L'actor valldoreixenc també ha criticat la gestió i les dotacions econòmiques que ha rebut la cultura des de fa dècades i assegura que "portem 40 anys de retard" en aquest sentit. Orella ha volgut llençar un missatge a "governants i governats": "un país que no cuida la seva cultura és un país malalt".

Orella ha volgut recordar que cal ser "proactius i plantar cara" i practicar la "resistència cultural" per lluitar contra "els perills d'aquesta societat malalta" que amenacen diàriament com "la indiferència, l'apatia i el conformisme". Respecte Llach Poeta, Orella assegura que és un espectacle "amb sensibilitat, inspirador i inspirat, i poderós" i que et fa recordar a Lluís Llach "com a poeta que també és". L'actor ha participat del recital, amb un duo amb Berlanga de les lletres d''El bandoler'.

Llach Poeta ha finalitzat amb un "record pels presos i exiliats polítics", com han assegurat els artistes, amb la cançó 'Companys, no és això'. L'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona; i el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, també han assistit a la representació.

L'espectacle d'aquest dijous havia de comptar amb una connexió en directe de Lluís Llach, que finalment no ha pogut participar per assumptes personals.




Francesc Orella

Un espectacle amb sensibilitat, inspirador i inspirat, poderós. El Joan Berlanga i l'Albert Flores estan fent una cosa que és una perla. Val la pena veure'l i recordar a Llach com a poeta que també és.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.