'Pedra i Sang' celebra 20 anys amb una única funció al Teatre-Auditori aquest dimarts

La Covid obliga a adaptar l'obra en una lectura dramatitzada amb una reducció del nombre d'actors


  • Comparteix:

Pedra i Sang es trasllada del Monestir al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

Pedra i Sang es trasllada del Monestir al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

La peça teatral més tradicional de Nadal a Sant Cugat, 'Pedra i Sang', celebra enguany 20 anys amb una representació adaptada a la pandèmia. Aquest dimarts, l'espectacle es trasllada del Monestir al Teatre-Auditori amb una única funció en format de lectura dramatitzada i amb una reducció del nombre d'actors. Sant Cugat salva una de les cites més esperades de les festes nadalenques i podrà recordar, tot i els canvis, la història sobre l'assassinat de l'Abat Biure del Monestir en mans de Berenguer de Saltells. L'obra té lloc a l'equipament municipal el 22 de desembre a les vuit del vespre i les entrades tenen un cost de vuit euros.

Des de fa 19 anys, 'Pedra i Sang' es representa a la Sala Capitular del Monestir i en més d'una funció durant el Nadal. La directora dels Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarassau, ha explicat a Cugat Mèdia que la voluntat era celebrar el 20è aniversari de la peça teatral amb activitats al llarg del 2020 i que culminaria amb una edició especial a l'emplaçament on s'ha fet sempre. L'evolució de la pandèmia, però, va truncar tots els plans i 'Pedra i Sang' ha hagut de reinventar el seu format.

"Per temes de seguretat" era inviable fer-lo a la Sala Capitular del Monestir, explica Vilarassau. Davant aquesta situació, l'Ajuntament va proposar portar 'Pedra i Sang' al Teatre-Auditori, un "fet que agraïm molt" perquè és un espai que "dignifica l'espectacle". La directora de l'obra també remarca que han hagut d'adaptar altres aspectes com el nombre d'actors, que s'ha vist reduït de 40 a 14, el nombre de funcions, que només se'n farà una, el format de 'Pedra i Sang' es converteix en una lectura dramatitzada i la coral es canvia per quatre solistes.

Vilarassau afirma que "més que un espectacle", enguany s'ha apostat per una lectura dramatitzada en què es donarà "molta importància" al text de Josep Maria Jaumà i a la música de Joan Alavedra, els dos elements clau que van permetre muntar 'Pedra i Sang'. Pel que fa a l'emplaçament d'enguany, la directora remarca que "hi ha un canvi brutal" pel que fa a les dimensions de l'espai, però que "també ajuda als actors i al públic" tenint en compte l'actual situació sanitària.

Pel que fa al repartiment, reduït a 14 persones aquest any, Vilarassau confirma que comptaran amb Xavier Tor (Abat Biure), Francesc Ollé (Berenguer de Saltells), Ricard Mariné (jutge Pere Carovira) i amb la col·laboració especial de Carles Martínez (rei Pere III el Cerimoniós). El col·lectiu del poble de 'Pedra i Sang' és el que aporta el toc musical, ara, amb la reducció a un quartet, seran aquestes quatre persones les que tinguin "tota la responsabilitat" de donar a veu al que fins ara cantaven un cor de 22 persones.



Dolors Vilarassau

Més que un espectacle, és apostar per una lectura dramatitzada i donar molta importància al text de Josep Maria Jaumà i a la música de Joan Alavedra, els dos elements pels quals es va poder muntar aquesta obra. El fet de tenir un Teatre-Auditori, evidentment hi ha un canvi brutal pel que fa a les dimensions de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.