Els Gausacs celebraran el seu 25è aniversari durant dos anys

Els actes es repartiran entre el 2021 i el 2022 amb un format adaptat a la pandèmia


  • Comparteix:

Els Gausacs celebren el 25è aniversari de la colla / Foto: Cugat Mèdia

Els Gausacs celebren el 25è aniversari de la colla / Foto: Cugat Mèdia

La Covid-19 no aturarà la celebració del 25è aniversari dels Castellers de Sant Cugat. Els Gausacs proposen un cartell per celebrar aquest primer quart de segle de vida amb 25 activitats adaptades a la pandèmia i que tindran lloc entre el 2021 i el 2022. Cada acte estarà vinculat a un any de la colla. Durant el 2021 s'organitzaran 12 activitats adaptades a l'actual situació sanitària i no hi haurà actuacions castelleres. En canvi, la colla espera poder celebrar 13 activitats durant el pròxim any i que aquestes puguin tornar a ser 'multitudinàries' i aixecant castells al carrer.

Una de les coordinadores de les activitats del 25è aniversari, Cristina Jiménez, ha explicat a Cugat Mèdia que s'han hagut "d'adaptar i reinventar respectes les idees inicials" per poder tirar endavant la celebració d'aquests 25 anys, "un número important per fer una bona celebració". Jiménez ha afegit que esperen que, amb les activitats del 2021 "en petit comitè", "no s'apagui l'espurna" que queda dins de cada membre.

El 23 de febrer es donarà el tret de sortida al programa del 25è aniversari amb un acte institucional. Entre les propostes del 2021 destaquen la creació d'una cervesa, per part de La Fem, i d'un gelat, a la Gelateria Pros, inspirats en els camises verdes; el tradicional Premi literari Gausacs Amunt i les matinades de Sant Ponç, al maig. També es farà una representació teatral del 3d9 i, per posar punt final al primer any de celebració, s'organitzarà un sopar de gala.

Per arrencar el 2022, els camises verdes esperen poder participar en la Cavalcada de Reis per continuar amb actuacions amb castellers antics i a llocs emblemàtics de Sant Cugat. Durant la celebració del 25è aniversari, els Castellers de Sant Cugat gravaran un disc dels Grabals, faran un pilar caminat de gran recorregut i organitzaran un gran 'mapping' al Monestir de Sant Cugat.

Sala Canigó
Tot i les ganes de celebrar aquest 25è aniversari, els Gausacs ho fan sense tenir encara un local d'assaig propi. El president dels Castellers de Sant Cugat, Enric Aguadé, ha explicat que l'Ajuntament s'ha compromès a reprendre el traspàs de la colla a la Sala Canigó "amb seriositat". Aguadé espera "tenir respostes concretes", ja que en els últims "5-6 anys no s'han pogut donar". Així i tot, el president de la colla ha assegurat que, paral·lelament, estan "buscant opcions temporals" per poder dur a terme l'activitat social i no haver "de dependre de l'Ajuntament".




Cristina Jiménez

La idea és que aquesta espurna que queda dins de cada persona l'engeguem de seguida que puguem i que les activitats que farem el 2021, facin que aquesta espurna no s'apagui.

Enric Aguadé

Tenim el compromís de l'Aj de reprendre el tema de la Sala Canigó amb seriositat i a veure si podem tenir respostes concretes. En els darrers 5-6 anys no s'han pogut donar. Paral·lelament estem buscant opcions temporals per poder tenir activitat social sense haver de dependre de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.