L'obra de Sergi Barnils, vista amb ulls d'infant

Els alumnes de quart de l'Escola els Pins del Vallès inauguren la 'Ruta d'Art' dedicada a la trajectòria de l'artista santcugatenc


  • Comparteix:

Grup de nenes de l'Escola Pins del Vallès a l'exposició de Sergi Barnils a la Casa Museu Cal Gerrer / Foto: Cugat Mèdia

Grup de nenes de l'Escola Pins del Vallès a l'exposició de Sergi Barnils a la Casa Museu Cal Gerrer / Foto: Cugat Mèdia

Un grup d'alumnes de quart de primària de l'Escola Pins del Vallès ha estrenat la nova 'Ruta d'Art' anomenada 'Sergi Barnils, de Sant Cugat a Europa', que incloïa una visita a la Galeria d'Art Canals on hi ha l'exposició 'Cambra de confinament' de l'artista santcugatenc. També han gaudit d'explicacions històriques sobre el Monestir i han observat la casa 'Can Capisito', de la saga Barnils, a la plaça d'Octavià. La ruta ha acabat a la Fundació Cabanas, on els nens han pogut veure una altra exposició de pintura i escultura del creador santcugatenc.

Els escolars, en grups reduïts i amb totes les mesures anti-Covid, han comptat amb la guia durant tota la ruta del galerista local Francesc Canals. La professora de quart, Rosa Casado, ha comentat que gairebé no coneixien pintors de la ciutat i tenien moltes ganes de conèixer-ne un. També ha assenyalat que els nens connecten molt amb la manera que té Sergi Barnils de pintar: "Té una part infantil, però també una part molt creativa, viva i amb molts colors, això als nens els impressiona molt". De fet, els infants han quedat molt contents amb l'exposició, com ha explicat l'Aina: "He après que hi ha altres maneres de pintar, maneres molt abstractes, molt reals, moltes maneres...".

Aquesta ruta ha estat la primera que s'ha fet adreçada a les escoles. Josep Canals creu que ens trobem en una època que és perfecta per crear públic nou a les galeries d'art. Hi haurà diferents rutes adreçades a tota mena de públic en els pròxims mesos, la següent tindrà lloc aquest dissabte a les 12 del migdia.







Rosa Casado

"Nosaltres teníem moltes ganes de conèixer un pintor d'aquí, del barri, del poble de Sant Cugat. Vam veure l'oportunitat de veure les obres de Sergi Barnils i ens vam animar a fer aquesta visita pel poble i pel nostre entorn, gairebé no coneixem pintors d'aquesta zona. Hem quedat molt contents perquè hem pogut veure que les seves tècniques, la manera de pintar que té el Sergi connecta molt amb la manera de pintar que tenen els nens, té una part infantil, però també una part molt creativa, viva, amb molts colors...i això als nens els impressiona molt, estaven molt contents de venir i de poder visitar aquests quadres i poder gaudir d'aquestes pintures tan boniques".

Aina

"He après que hi ha altres maneres de pintar, hi ha maneres molt abstractes, molt reals... Hi ha moltes maneres".

Júlia

"M'ha agradat molt veure tots els quadres, m'ha agradat tot. He après amb què pinta, també les parts del Monestir, he vist on estan els seus quadres".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.