Sant Cugat programa més de 125 activitats amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura


  • Comparteix:

Les activitats serviran per promoure sobretot els autors locals, amb especial protagonisme del poeta Gabriel Ferrater

Les activitats serviran per promoure sobretot els autors locals, amb especial protagonisme del poeta Gabriel Ferrater

Més de 125 activitats, entre recitals, exposicions, obres de teatre o conferències, conformen el programa previst per l'Ajuntament amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura, que se celebra aquest 2005. Des d'aquest febrer i durant 12 mesos, la literatura en general, i els autors locals en particular seran els protagonistes de tot tipus de propostes que comptaran amb la col·laboració d'una trentena d'entitats. El pressupost previst per tots els actes és de quasi 165.900 euros.

Sant Cugat no podia passar de llarg d'aquest any 2005 del Llibre i la Lectura. Així ho ha assegurat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha celebrat aquesta iniciativa destinada a fomentar la lectura i la creació literària. Per a Recoder, un municipi com el nostre, on es vol donar especial relleu a la cultura, no podia quedar al marge d'aquesta commemoració, que s'aprofitarà a més per donar a conèixer els autors locals.

Lluís Recoder

La nostra ciutat no pot quedar al marge d'una iniciativa com aquesta. Sant Cugat és una ciutat que vol que la cultura sigui un dels trets característics de la seva identitat.


En aquest sentit, durant els propers 12 mesos es faran tot tipus d'activitats que serviran per donar a conèixer autors d'àmbit nacional però també locals, amb un especial protagonisme del poeta Gabriel Ferrater. Precisament, una taula sobre aquest poeta servirà per donar el tret de sortida oficial a les més de 125 propostes previstes, que aniran des d'un quinzena d'exposicions fins a obres de teatre, recitals o diàlegs i xerrades a càrrec d'escriptors tan coneguts com Ana Maria Matute, Carme Riera o del coordinador de l'Any Quixot, el santcugatenc Francisco Rico.

Tampoc no hi faltaran les activitats a les escoles o la cinquena edició de la setmana de Poesia a Sant Cugat, que enguany tindrà una especial transcendència. Escoltem la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Hi ha sobretot quatre actes que tenen una repercussió central, com són la diada de Sant Jordi, també la cinquena edició de Poesia a Sant Cugat, que serà especial, i totes les activitats a l'entorn de la lectura.


Solé ha volgut remarcar la col·laboració de les llibreries de la ciutat així com de les entitats locals, i ha destacat també la voluntat d'implicació dels districtes.

De la seva banda, el comissionat de l'Any del Llibre i la Lectura, Francesc Parcerisas, s'ha felicitat pel programa d'activitats de Sant Cugat, que segons ha dit, compleix amb escreix els objectius d'aquesta commemoració. Parcerisas ha manifestat també que aquest any 2005 ha d' ajudar a promoure la lectura més enllà d'aquests 12 mesos.

Francesc Parcerisas

L'Any del Llibre és una iniciativa que esperem que no mori en l'any 2005 sinó que servirà per donar visibilitat a activitats que són essencials a la nostra vida com la promoció del llibre i la lectura.


La primera activitat prevista a la nostra ciutat serà aquest 1de febrer amb la inauguració d'una exposició sobre 'L'escriptor monàstic i els seus llibres' al Centre Borja.

En total, el pressupost per tots els actes previstos per aquests 12 mesos és de prop de 165.900 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.