Les caramelles es reinventen per tornar als carrers de Sant Cugat

Les cançons tradicionals que es canten per Pasqua tornaran a sonar aquest any als carrers després que l'any passat se suspenguessin per la pandèmia


Temes relacionats

Les caramelles sonen a la ràdio de Sant Cugat (11/abr/20)

Les caramelles omplen de cants i tradició els carrers de la ciutat per Pasqua (22/abr/19)


  • Comparteix:

Les caramelles tornaran als carrers de Sant Cugat / Foto: Localpres

Les caramelles tornaran als carrers de Sant Cugat / Foto: Localpres

Les caramelles tornaran enguany a sonar pels carrers de Sant Cugat, després que l'any passat, en ple confinament, només es poguessin escoltar des de casa. Ho faran, com és tradicional, el diumenge i el dilluns de Pasqua, a les dotze del migdia de la mà de la Societat Coral La Lira, que ha adaptat el tradicional recorregut i la cantada de cançons per la pandèmia i farà 'parades informatives musicals' de caramelles en dues places, la d'Octavià diumenge i la de Barcelona dilluns. A més, el mateix dilluns 5 d'abril a les sis de la tarda s'ajuntaran cantants tant de La Lira com de la Societat Coral La Unió per mantenir viva la tradició i interpretar algunes peces als jardins del Monestir, en un acte amb totes les mesures de seguretat, i amb menys intèrprets dels habituals.

El president de la Societat Coral La Lira, Josep Garrell, ha explicat a Cugat Mèdia que, malgrat que no sigui possible fer el tradicional recorregut pels carrers i places del poble, la intenció és poder explicar què són les caramelles i fer petites mostres en places àmplies de la ciutat.

Dilluns de Pasqua a la tarda, a més d'una breu interpretació, també hi haurà una conferència musicada per part de les dues corals santcugatenques per mantenir "la festa més important de l'any" dels cantaires de caramelles i celebrar l'arribada de la primavera.


Josep Garrell

No podem anar a totes places, perquè podríem estirar gent. Fent aquesta paradeta i donant quatre explicacions per recordar què són les caramelles i els cants tradicionals, ho podem fer amb tota la tranquil·litat i totes les mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.