Josep Canals: 'Si el meu Ajuntament no vol aquesta Biennal, doncs no es fa'

La 22a Biennal d'Art Contemporani, que arriba a Sant Cugat aquesta setmana, serà l'última


  • Comparteix:

Josep Canals, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Josep Canals, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

'Aquí acabo una etapa'. El galerista Josep Canals és així de contundent quant a la Biennal d'Art Contemporani de Catalunya, que aterra aquesta setmana a Sant Cugat amb la 22a edició després que s'estrenés al març a Barcelona. El santcugatenc assegura que aquesta serà l'última i responsabilitza el consistori: 'Si l'Ajuntament del meu poble no vol aquesta Biennal, doncs no es fa'.

Canals ha lamentat que el govern local retirés el suport a la iniciativa fa dos anys i, tot i que assegura que podria comptar amb l'empenta d'altres administracions municipals, vol que la Biennal estigui lligada a Sant Cugat. "No vull que es faci a algun altre lloc, no és negociable", ha subratllat. També ha lamentat que no han trobat ajuda empresarial. Ara bé, sí que posa en relleu que el món cultural, així com els mitjans de comunicació, han fet costat a la Biennal durant tots aquests anys.

Una mirada retrospectiva

El galerista ha rememorat com la Biennal ha posat el focus en la figura de molts artistes novells que ara s'han fet un lloc en l'escena internacional. De fet, l'edició d'enguany, que a partir d'aquest dimarts instal·la una exposició a Cal Gerrer, l'espai de la Fundació Cabanas, recull peces d'algunes d'aquestes figures. La tria l'han fet entre totes les persones vives que en algun moment han format part del jurat del certament. Així, dels gairebé 600 artistes, s'ha fet una selecció de més d'una vintena de noms, com Sergi Barnils, Joan Fontcoberta, Pep Codó, Carmen Anzano i Maria Fabre.

Aquesta mostra vol demostrar com la Biennal ha estat "una porta oberta a l'art emergent català, en uns anys molt complicats per a la creació jove".

L'exposició es pot veure des d'aquest dimarts i fins al 31 d'agost a Cal Gerrer. La inauguració tindrà lloc aquest divendres a les 19 h i es podrà seguir en línia, a través de l'Instagram de la Canals Galeria d'Art.


Josep Canals

Si el meu Ajuntament no vol aquesta Biennal, no és fa. No vull que sigui una Biennal que es faci a Girona o Tarragona. És de Sant Cugat i l'Ajuntament no vol fer-la. Aquí s'acaba. No és negociable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.