El Monestir de Sant Cugat, una de les meravelles que Pilarín Bayés exposa a la Sala Rusiñol

La galeria celebra el 35è aniversari amb la mostra 'Les 7 meravelles del món antic, les noves del món, i les de Catalunya triades per la Pilarín'


  • Comparteix:

Pilarín Bayés ha visitat, aquest dijous, la Sala Rusiñol, on exposa 'Les 7 meravelles del món antic, les noves del món, i les de Catalunya triades per la Pilarín', amb motiu del 35è aniversari de la galeria. L'artista ho ha fet acompanyada de l'alcaldessa, Mireia Ingla, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, altres personalitats polítiques i una vintena de seguidors de la seva obra. I és que a la dibuixant, que recentment ha celebrat els seus 80 anys, no li falten lectors, ja que té gairebé un miler de llibres publicats a l'esquena. Amb aquesta mostra, Bayés convida l'espectador a viatjar pels llocs, segons ella, més bonics del món, entre els quals ha inclòs el Monestir de Sant Cugat. Aquest viatge pel món a través de la seva obra, segons ha explicat l'autora a Cugat Mèdia, 'em va ajudar molt a passar la pandèmia'.

L'acte ha començat amb una visita guiada de l'artista per cadascuna de les seves obres. Bayés s'ha mostrat molt agraïda amb la galeria per haver organitzat aquesta mostra, i amb els assistents per acompanyar-la en aquesta visita.

Ignasi Cabanas, que va fundar la Sala Rusiñol l'any 1986, ha llegit unes paraules per commemorar l'aniversari de la galeria. "Hem fet moltes exposicions, hem portat molts pintors molt bons i cada vegada ens hem anat superant", ha dit Cabanas. A continuació, Ingla ha felicitat tant el galerista com l'artista per la iniciativa i ha recordat que "la cultura ens cura l'ànima". Per la seva banda, Ponsa ha dit, dels dibuixos de Pilarín, que "darrere de cada personatge hi ha tot un relat i hi ha tota una història".

Pilarín Bayés va néixer a Vic l'any 1941, i va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Va publicar el seu primer conte infantil, 'El meu pardal', l'any 1964, a l'Editorial la Galera, i va començar a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Avui ha publicat més de 900 llibres i alguns d'ells s'han traduït a vuit idiomes. L'any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i, el 2011, Vic li va concedir la Medalla d'Or de la ciutat.








Pilarín Bayés

Justament perquè estàvem tan tancats, me’n recordava de tots els llocs que havia conegut i de tots els que em falta per conèixer. M’ha ajudat molt a passar la pandèmia anar-me acostant a aquests llocs fantàstics.

Mireia Ingla

Més que mai la cultura i en aquest cas l’art, és més necessari que mai per cuidar la nostra ànima. Ara ens estem vacunant per cuidar la nostra salut, però necessitem també cuidar l’ànima. I amb això la cultura ens hi ajuda.

Àngels Ponsa

Darrere de cada dibuix d’aquests, els que hem tingut l’oportunitat de fer de pares i mares, i hem llegit els seus contes, te n’acabes adonant que darrere de cada personatge hi ha tot un relat i hi ha tota una història.

Ignasi Cabanas

Hem fet el que hem pogut pogut i en aquests 35 anys hem fet molta labor. Hem fet moltes exposicions, hem portat molts pintors molt bons i cada vegada ens hem anat superant. I arribar a un 35 aniversari, és una fita important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.