Els gegants de Sant Cugat arribaran enguany a l'ermita de Sant Medir, ja rehabilitada


  • Comparteix:

El 3 de març, els santcugatencs es trobaran a l'ermita per ballar sardanes i dinar en germanor

El 3 de març, els santcugatencs es trobaran a l'ermita per ballar sardanes i dinar en germanor

L'Aplec de Sant Medir d'enguany s'estrena, per primera vegada a la història, amb la passejada dels gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, des del Monestir fins a l'ermita. Aquest serà un dels alicients de la celebració, que inclourà a més la tradicional ballada de sardanes, la cercavila i una missa.

La tradicional festa de Sant Medir, que se celebrarà demà dijous, té com a principal alicient, enguany, la passejada amb els gegants fins a l'ermita, que estan remodelant els socis de la Penya Regalèssia des de l'any 1983 per tal de millorar-ne l'estructura i l'aspecte, tant extern com intern. En concret, les tasques de restauració van començar amb la renovació de la teulada i han continuat amb l'adequació de les parets interiors i exteriors de la capella.

Tomas Grau, membre de la Penya Regalèssia, explica el treball realitzat amb l'ermita.

Tomas Grau

Aquest any ens hem cuidat de treure tot l'arrebassat que quedava dintre l'ermita, i ara està tota neta amb la pedra a vista. Falta el terra que serà bastant complicat de treure


Com cada any, l'ermita de Sant Medir, copatró de la ciutat, espera la visita d'unes 3.000 persones que compliran amb la tradició d'assistir a la tradicional missa i participar a la ballada de sardanes, que anirà a càrrec de la Cobla Contemporània. Per primer any, a més, els gegants de Sant Cugat, Joan i Marieta, recorreran a peu els camins de Collserola, que tambè han estat arranjats, fins arribar a Sant Medir al punt de migdia.Escoltem Tomas Grau.

Tomas Grau

No havia pensat mai que es pogues fer. Primerament perque fins ara hi havia un camí molt dolent i ara el camí es mes bo.


Els membres de la Penya Regalèssia esperen que l'Aplec d'enguany sigui novament un èxit de participació, i esperen especialment que el jovent santcugatenc s'animi a participar-hi.

L'aplec d'enguany també comptarà, com és habitual, amb una actuació dels Castellers de Sant Cugat i no hi faltaran les tradicionals parades per comprar les faves de la sort vinculades a la llegenda del sant.

Recordem a més, que el Museu de Sant Cugat continua amb el cicle d'exposicions fotogràfiques sobre les festes tradicionals de la ciutat, i que mostra en aquesta ocasió imatges de l'aplec de Sant Medir corresponents als anys 1940 i 1950.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.