La Cercavila d'Escoles es reconverteix en una exposició

La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 5 de juny


  • Comparteix:

Imatge de la visita a l'exposició / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la visita a l'exposició / Foto: Cugat Mèdia

La pandèmia ha obligat a anul·lar, enguany, la Cercavila d'Escoles, però aquesta iniciativa dels Geganters de Sant Cugat que compleix 14 anys estarà present a la ciutat. Ho fa amb una exposició a la Casa de Cultura que repassa el projecte que vincula les escoles de la ciutat i la cultura tradicional. La mostra es pot visitar fins al 5 de juny.

L'alcaldessa, Mireia Ingla; la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i la regidora d’Educació, Pilar Gorina, han estat de les primeres en veure aquesta exposició que substitueix la 8a edició de la Cercavila d'Escoles

"És un lligam entre la cultura popular i les escoles. Si vols mantenir una cosa, la millor manera és començar per les escoles" ha destacat, Ingla. I és que la cercavila és una de les iniciatives que s'inclou dins el projecte a les escoles dels Geganters. Totes les escoles públiques de la ciutat hi participen, a més de dues concertades. La intenció és que encara hi creixi més, com ho ha fet aquests 14 anys i ha posat en valor la responsable del projecte Escoles dels Gegants, Eva Tataret.

La voluntat, ara, és que la 15a edició de la Cercavila d'Escoles es pugui desenvolupar amb normalitat el 2023.

Museus i sales d'exposicions obertes
L'exposició organitzada pels Geganters de Sant Cugat és una mostra més de com els Museus i les sales d'exposicions s'han adaptat a la situació sanitària actual. De fet, la celebració del Dia dels Museus va sumar en el cap de setmana més d'un miler de visitants. Per a la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, una evidència més que "els museus segueixen existint" i que "la gent en tenia ganes".




Mireia Ingla

És un lligam entre la cultura popular i les escoles. Si hi ha una cosa que vols mantenir, que millor que començar per les escoles i aconseguir aquesta complicitat amb els nens i nenes de la ciutat.

Eva Tataret

Ha crescut molt. La primera cercavila al 2007 van sortir sis centres, però no tots de Sant Cugat. A l'última, van participar 15 centres amb figures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.