Sant Cugat tornarà a tenir una companyia de dansa resident


  • Comparteix:

La segona edició d'aquesta iniciativa del govern català torna a comptar amb el Centre Cultural

La segona edició d'aquesta iniciativa del govern català torna a comptar amb el Centre Cultural

Sant Cugat tornarà a participar, amb tota probabilitat, al programa de Residències de Dansa engegat ara fa dos anys per la Generalitat i que fins a finals del 2004 ha comportat que la companyia Metros tingués una seu permanent al Teatre Auditori de la nostra ciutat. De moment no se sap però quina serà la nova companyia resident al municipi i es desconeixen també els nous criteris que regiran aquest acord.

Després de participar en la primera edició del programa pilot de Residències de Dansa engegat pel govern català a tres municipis del país, Sant Cugat podrà tornar a repetir com a seu d'alguna companyia de dansa catalana en la segona edició d'aquest projecte.

Així ho han confirmat des del departament de Cultura de la Generalitat i també la tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament, Àngels Solé, que s'ha mostrat molt satisfeta del fet que finalment es doni continuïtat a aquest programa i que la nostra ciutat continuï formant-ne part.

Àngels Solé

Ho valorem molt positivament perquè era una iniciativa que s'estava començant a consolidar i pensem que Sant Cugat, per les característiques del Teatre Auditori, té moltes qualitats per participar-hi.


Tot i això, de moment no se sap encara quina serà, en aquesta ocasió, la companyia resident de la nostra ciutat, tot i que ja ha transcendit que alguna companyia ja s'ha interessat per la possibilitat de poder establir la seva seu d'operacions al Teatre Auditori.

Àngels Solé ha assegurat que estan a l'expectativa d'acabar de lligar aquesta qüestió i també els criteris que regeixen aquest acord de col·laboració, un acord que s'emmarca dins l'aposta que el centre Cultural ha fet sempre per la dansa.

Àngels Solé

S'ha d'acabar de treballar amb quina companyia i amb quins criteris però al Teatre Auditori la dansa sempre ha tingut un lloc a la programació estable.


Recordem que aquest projecte de companyies de dansa residents va néixer l'any 2002 amb l'objectiu que les companyies de dansa del país pugui tenir un espai on poder assajar i tirar endavant les seves produccions. A canvi, les companyies promouen també la dansa al municipi que les acull a través dels seus espectacles i altres activitats pedagògiques, per exemple, a les escoles. En la seva primera edició, la companyia resident a Sant Cugat ha estat la Metros, de Ramon Oller.

La voluntat de la Generalitat de tirar endavant ara una segona edició d'aquest projecte s'emmarca dins la voluntat anunciada per la consellera de Cultura, Caterina Mieras, de doblar les ajudes a les activitats teatrals i de dansa durant aquest any 2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.