Judith Colell (presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català): 'El nostre cinema està ple de talent i ens l'hem de creure'

La directora santcugatenca explica al 'Connectats' quins són els objectius a assolir durant el seu mandat


  • Comparteix:

Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català / Foto: ACC - Adina Ilie

Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català / Foto: ACC - Adina Ilie

El passat mes de juny, la directora de cinema de Sant Cugat Judith Colell va ser elegida presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, rellevant a la productora Isona Passola, càrrec que ocupava des del 2013. En una conversa al magazín 'Connectats' de Cugat Mèdia i La Xarxa, Colell ha reivindicat el cinema català, el qual defineix com a 'un cinema amb molt talent i presència arreu del món'. La directora i guionista santcugatenca també creu que el cinema català cal que sigui ensenyat i estudiat a les escoles i instituts del país, ja que, segons paraules de Colell 'el cinema català és el cinema que ens representa i ens explica'.

ESCOLTA-HO

Colell també ha parlat de les reunions que ha mantingut amb el departament de Cultura de la Generalitat, comandat per una altra santcugatenca, Natàlia Garriga. Un dels objectius de la nova junta de l'Acadèmia és treballar per aconseguir potenciar el cinema català, ja que, segons la seva presidenta, "l'Acadèmia viu un bon moment, però el cinema català ha de millorar". Aquestes declaracions les fa en referència a situació viscuda arran de la pandèmia per la Covid-19.

Per últim, Colell ha confessat que amb la presidència de l'Acadèmia del Cinema Català se li ha girat feina, però ella es defineix com a treballadora i es veu amb forces de compaginar el seu nou càrrec a l'entitat amb la seva feina com a docent del Grau en Comunicació Audiovisual de la Blanquerna, així com la seva feina com a guionista i directora.




Judith Colell

El cinema català està ple de talent i ens l’hem de creure. El cine s’ha de mirar i ja veuran com descobreixen un cinema ric, variat que hi ha de tot: comèdies, drames, thrillers, pel·lícules més d’autor. És un cinema magnífic i hem de creure i apostar per ell, perquè és el que ens explica.

Judith Colell

Amb el Departament de Cultura ens vam reunir amb la consellera, que per cert, també és santcugatenca, així que amb això va haver-hi una sintonia immediata i sí, va haver-hi una reunió molt agradable, molt afable i crec que tots remem cap al mateix lloc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.