'Al otro lado de la Brújula', un llibre de descobriment personal i cultural

L'obra de Rosa Massip i Fernando Marías descriu quatre rutes literàries que uneixen a autors del passat i del present


  • Comparteix:

Rosa Masip i Fernando Marías presenten el llibre 'Al otro lado de la brújula' / Foto: Cugat Mèdia

Rosa Masip i Fernando Marías presenten el llibre 'Al otro lado de la brújula' / Foto: Cugat Mèdia

La dissenyadora d'esdeveniments i viatges culturals Rosa Masip i el novel·lista, editor i dramaturg Fernando Marías han presentat el llibre 'Al otro lado de la brújula' a l'espai Creaticasa a La Floresta. El llibre és una obra de viatges i aventures que se centra sobretot en Violeta, una adolescent que, a través de quatre rutes literàries, aconsegueix conèixer-se a si mateixa i descobrir autors relacionats amb les rutes com Juan Ramón Jimenez, Góngora, Quevedo o Antonio Machado, així com poetes i músics contemporanis.

El llibre busca connectar tant amb autors del passat com del present. Així ho ha mostrat el coautor del llibre, Fernando Marías: 'per donar aquesta idea que l'herència del creador que ja és mort, sempre és un llegat que roman i que algú altre recull.' A més, l'obra no se centra només en escriptors, sinó que també es mostren altres arts com la música i la poesia. Per això, apareixen il·lustracions i cançons en format de codi QR que conduiran al lector cap a You Tube.

El projecte literari va néixer a partir del confinament, moment en el qual la seva agència de viatges 'Diodati se mueve' es va veure frenada per les restriccions de la Covid-19. Rosa Masip i Fernando Marías van haver de crear el llibre mitjançant l'aplicació zoom. Tot i això, tots dos han afirmat que l'experiència 'ha sigut una aventura' gratificant. A més, la coautora ha explicat que l'obra també els ha ajudat a recordar: 'els viatges ens donen tants records i tants llocs per descriure. El llibre conté moltes descripcions que són reals de llocs als quals hem viatjat com Iruelas, Sad Hill a Burgos o Cotlliure.'

La presentació del llibre també ha servit per inaugurar un altre projecte de Rosa Masip, l'espai Creaticasa, un centre cultural que neix per crear esdeveniments a Sant Cugat, organitzar sopars temàtics o fer conèixer artistes contemporanis. Per altra banda, els autors començaran a crear una exposició de 'Frankenstein' i dissenyaran més viatges per a la seva agència. Més endavant, esperen escriure una altra obra amb quatre noves rutes literàries.











Fernando Marías

Per donar aquesta idea que l'herència del creador que ja és mort, sempre és un llegat que roman i que algú altre recull.

Rosa Masip

Els viatges ens donen tants records i tants llocs per descriure. El llibre conté moltes descripcions que són reals de llocs als quals hem viatjat com Iruelas, Sad Hill a Burgos o Cotlliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.