La veu de Pere Arquillué captiva el públic de Sant Cugat en el recital de poemes de Gabriel Ferrater

El Teatre-Auditori ha acollit la representació 'Fil de memòria', un espectacle emmarcat en el Festival Nacional de Poesia


  • Comparteix:

Els versos de Gabriel Ferrater han ressonat aquest dijous al Teatre-Auditori. 25 anys després, l'actor Pere Arquillué ha tornat a posar-se a la pell del poeta amb el recital 'Fil de memòria'. L'espectacle forma part de la programació del 21è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. La veu d'Arquillué, acompanyada de la música de Toni Ubach, han fet un viatge per una vintena dels poemes de Ferrater, una de les figures protagonistes de l'edició d'enguany.

L'espectacle, originalment estrenat el 1997 durant el Festival d'estiu de Barcelona Grec, ha captivat el públic en un format en què manava la senzillesa escènica per donar protagonisme a la paraula. Així ho ha remarcat el mateix Arquillué, qui ha afegit que l'objectiu és aconseguir que la paraula agafi "el cos, l'amplitud i el sentit que ha d'agafar". Despullar els versos de Gabriel Ferrater i deixar-los "només amb l'essència pura és la millor manera d'acostar-s'hi", ha conclòs l'actor.

'Fil de memòria' fa un repàs d'una part de l'obra poètica de Gabriel Ferrater, des de 'In memoriam', un "poema llarg i més narratiu", fins a poemes de la seva última dècada. Amb el recital, Pere Arquillué busca "copsar la màxima ànima possible" del poeta i "posar-la allà sobre", a l'escenari, perquè cada persona del públic "agafi el que vulgui".

CONSULTA EL PROGRAMA DEL 21è FESTIVAL DE POESIA DE SANT CUGAT

Aquest recital no és l'únic reconeixement al poeta Gabriel Ferrater, ja que tot el festival és, en part, la primera estrofa de l'Any Ferrater, el 2022, per commemorar el 50è aniversari de la seva mort. El programa també inclou un itinerari poètic per la ciutat on Ferrater va viure els últims anys de la seva vida, el diumenge 24 d'octubre. A més, s'han produït nou curtmetratges basats en diferents poemes de Gabriel Ferrater. Joan Ramon Armadàs i Cris Gambín han coordinat aquest nou projecte.

COMPRA LES ENTRADES AQUÍ.




Pere Arquillué

Cada cop l'anem despullant més perquè la paraula agafi el cos, l'amplitud i el sentit que ha d'agafar. El sentit que la paraula agafa amb Gabriel Ferrater és molt important. Ens va semblar que despullar-lo i deixar-lo només amb l'essència pura és la millor manera d'acostar-s'hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.