L'amor pel gòspel de tres germanes de Sant Cugat culmina amb la creació del cor Gòspel Batec

La coral ja compta amb una setantena de membres que assagen cada dijous a La Unió Santcugatenca


  • Comparteix:

Ha nascut un nou cor de gòspel a Sant Cugat fruit d'un projecte familiar. És Gòspel Batec, una iniciativa que es va posar en marxa a principis d'octubre i és la idea feta realitat de tres germanes i les seves respectives parelles. Tots tenen, des de fa molts anys, una relació amb la música gòspel. La coral actualment ja està formada per unes 70 persones, amb un perfil de cantant molt variat, que assagen cada dijous a La Unió Santcugatenca.

La "relació i amor pel gòspel" va ser el que va dur aquesta família a començar el nou projecte a Sant Cugat, com explica el director del cor i un dels seus creadors, David Suárez, qui porta més de 20 anys vinculat a la música gòspel. El nou cor es va donar a conèixer durant l'estiu i van obrir les inscripcions per poder començar a assajar a l'octubre. Actualment la coral està formada per una setantena de veus. És una "molt bona xifra", assegura Suárez. Tot i que són santcugatencs, no sabien "quina seria la resposta de la gent a la iniciativa" i començar el camí amb 70 persones "és increïble" i "ha estat un regal" per ells.

Un altre punt fort que ha destacat el director és que el perfil de membres de Gòspel Batec és "molt variat", un fet "curiós" en aquest tipus de corals. Entre les veus de la coral hi ha gent de totes les edats i amb "molts homes". De fet, ha detallat que tenen un terç de participació masculina, una cosa poc habitual en un cor de gòspel.

Encara no fa dos mesos que el nou cor es va començar a fer sentir a la ciutat i encara no hi ha una data per al primer concert. Això sí, tenen "un projecte", com ha explicat Suárez, en forma de "concert de presentació" que podria tenir lloc a cap a la primavera de 2022. D'altra banda, també tenen "sobre la taula" col·laborar amb un cor de Barcelona per organitzar un concert benèfic a favor de l'ONG Open Arms.


David Suàrez

És espectacular per un projecte nou que comencem des de zero. Ens sentim molt privilegiats que tanta gent hagi volgut participar i, a més, amb molta diversitat. Hi ha gent de moltes edats, molta gent jove i amb molt de compromís. La gent està estudiant molt ara al principi i s'estan preparant molt bé. Així que estem molt contents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.