Francesc Cabanas i Alibau és l'escriptor del mes de març de la Canals-Galeria d'art


  • Comparteix:

El pintor Francesc Cabanas i Alibau és l'escriptor santcugatenc del mes de març, dins la iniciativa que promou el galerista Josep Canals amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura. La filla de l'artista, Rosa Maria Cabanas, ha recordat la trajectòria creativa del seu pare des dels anys 50 i 60, quan a Sant Cugat la vida cultural era escassa.

El propietari de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, ha estat l'encarregat de presentar el petit acte d'homenatge que s'ha celebrat a l'actual botiga Ícaro del carrer Santa Maria, on va viure Francesc Cabanas i Alibau. Canals ha volgut destacar la figura de Francesc Cabanas en uns anys, els 50 i 60 sobretot, en què a Sant Cugat hi havia molt poca gent que es dediqués a l'art i a les lletres en particular. Escoltem Josep Canals.

Josep Canals

Avui agafem un pintor, Francesc Caanas i Alibau, com escriptor del mes de març i l'hem agafat per aquestes arrels de Sant Cugat que ell representa


La filla de l'artista, Rosa Maria Cabanas, ha volgut deixar clar que si bé el seu pare no passarà a la història com a escriptor, sí que hi posava els cinc sentits quan es posava a escriure. Segons la seva filla, tot el que feia Francesc Cabanas ho feia amb la intenció de fer-ho bé, perquè sino ja no s'hi posava.

Cabanas també ha explicat algunes anècdotes d'algun dels llibres del seu pare, com 'La finestra del meu estudi', dedicat a les seves experiències en el seu estudi i a la finestra que ell mateix va fer en un dels panys de paret. Amb tot, Rosa Maria Cabanas ha valorat per sobre de tot l'obra 'La Masia Negra', que va ser representada molts cops i amb molt d'èxit, tant a teatres com per la ràdio. L'escoltem.

Rosa Maria Cabanas

La obra que va tenir més valor va ser 'La Masia Negra' i representa molt les èpoques de primers de segle XX i com més anys passin més valor tindrà ja que la vida de pagès cada cop és perd més


Recordem que Francesc Cabanas i Alibau va compaginar la seva activitat pictòrica amb la literària, escrivint i publicant els llibres 'La Masia Negra', 'La finestra del meu estudi', 'Un venedor de llibres', 'L'encàrrec' i 'Fang viu', a més de nombrosos d'articles a la premsa local i comarcal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.