Marta Pessarrodona i Cristina Peri Rossi omplen el Cafè Auditori en el darrer 'Duets de Poesia'


  • Comparteix:

Les poetesses Marta Pessarrodona i Cristina Peri Rossi han estat les protagonistes de la darrera sessió dels 'Duets de poesia' que s'ha celebrat al Cafè Auditori del Centre Cultural. Totes dues autores han ofert una lectura de fragments de la seva obra i han reflexionat també sobre la poesia i la vida.

Moderades per el president de l'aula de Poesia de Barcelona, Jordi Virallonga, les poetesses Cristina Peri Rossi i Marta Pessarrodona han fet passar una bona estona a les prop de 30 persones que s'han acostat al Cafè Auditori, amb la lectura i comentari de part de la seva obra poètica i les seves reflexions al voltant de la literatura, la música i la seva vida.

Totes dues escriptores han elogiat la poesia de la seva parella als 'Duets de Poesia' i n'han destacat moltes de les característiques comuns com l'amor a la ciutat de Berlín, escriure una poesia que arrenca de l'experiència de la vida, o l'ús molt personal de la mètrica que fan ambdues poetesses. Marta Pessarrodona, particularment, ha elogiat la poesia de Peri Rossi subratllant així algunes coincidències entre totes dues.

Marta Pessarrodona

sempre m'ha interessat el que ha escrit la Cristina i crec que les dues coincidim en que expliquem les coses poèticament però d'una manera seca


Peri Rossi, de la seva banda, ha elogiat aquestes tipus de trobades que uneixen la poesia amb els afeccionats.

Cristina Peri Rossi

Aquestes reunions per escoltar i llegir són d'un gran interès i permeten una gran proximitat entre la poesia i qui la escolta, fent una mica la funciódels salons literaris del segles XVIII i XIX


El moderador de l'acte, Jordi Virallonga, ha elogiat la categoria de les dues poetesses, dues de les més conegudes, diu, de Catalunya. De Pessarrodona n'ha destacat, a part de la seva poesia, l'autoritat moral i poètica a Catalunya. De Peri Rossi, l'actualitat i frescor de la seva obra que fa que sigui de les més llegides pels més joves. Virallonga, a més, ha destacat que el ressò dels 'Duets' demostra la validesa del format.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.