El Cor Aglepta fa una mirada als seus 20 anys de vida amb un concert per Festa Major

L'actuació musical tindrà lloc el 28 de juny a les 21 h a l'Església del Monestir, on s'oferiran les principals peces de la història del cor


  • Comparteix:

Integrants del Cor Aglepta al Pi d'en Xandri / Foto: Cor Aglepta

Integrants del Cor Aglepta al Pi d'en Xandri / Foto: Cor Aglepta

El Cor Aglepta commemora el seu 20è aniversari amb un concert a l'Església del Monestir de Sant Cugat. L'actuació, que tindrà lloc el 28 de juny a les 21 h i s'emmarca en la programació de la Festa Major, fa un recorregut per les peces més representatives de la història de la coral. Així, el públic s'hi trobarà des de composicions clàssiques fins a obres populars, juntament amb la col·laboració d'antigues cantaires. L'entrada és lliure, però té vessant solidari: cada espectador decidirà el preu que està disposat a pagar al final de l'esdeveniment, amb una taquilla inversa. Totes les aportacions aniran destinades a la iniciativa 'Para los valientes', dedicada a recaptar fons per al nou centre d'Oncologia infantil que s'acaba d'inaugurar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Algunes de les peces que sonaran són el 'Càntic de Jean Racine', de Gabriel Fauré; el tradicional 'Cant dels Ocells', de Bernat Vivancos; la cançó 'Finestra', de Josep Vila; i la cançó popular 'Las Amarillas'. La majoria de temes són cantats a cappella, excepte un parell que aniran acompanyades de l'orgue de l'Església del Monestir, totes elles amb arranjaments especials per a veus femenines.

El repertori que ofereix el cor inclou música de totes les èpoques i estils: del renaixement, de l'època contemporània, del romanticisme i, finalment, arriba també als grups de música pop. El director del Cor Aglepta, Oriol Castanyer, ha explicat a Cugat Mèdia que els fa "especial il·lusió poder fer coincidir el concert amb la Festa Major de Sant Cugat (...) Des del cor, sempre hem estat molt implicats en les festes i activitats del poble".

20 anys de música

Castanyer, qui ha format part de l'entitat des de l'inici, ha explicat que per a ell el cor és tota la seva carrera professional com a director i, per això, ha afegit que, més enllà de celebrar la seva carrera, els 20 anys d'aniversari d'Aglepta signifiquen "la consolidació d'un projecte que es va iniciar a partir de les ganes d'unes nenes que estaven cantant al cor infantil, que es feien grans i tenien ganes de continuar cantant".

Així, el cor va néixer el 2001 amb la integració principal d'un grup de noies que en el seu moment van ser membres fundadores del Cor Infantil de Sant Cugat. "Entre aquests anys són moltes les cantaires que han passat pel cor i, així, el projecte s'ha anat consolidant i el cor ha anat creixent, tant en l'àmbit d'integrants com de nivell", ha destacat Castanyer. El col·lectiu musical actualment està format per 18 noies a la plantilla fixa, tot i que el dia del concert s'hi afegiran les excantaires i en seran 35.

El director ha afegit que esperen poder continuar en la línia de "gaudir de fer música amb la veu i continuar participant en projectes interessants tants anys com puguem". Oriol Castanyer revela la següent gran actuació: "L'any que ve tenim previst un concert al Palau de la Música". Per al responsable de la coral, aquests petits al·licients són els que atorguen a les cantaires les ganes per continuar treballant "dur".

El Cor Aglepta ha realitzat concerts arreu de la geografia catalana, així com a Bèlgica, al Canadà, a Sèrbia, a Hongria i a Itàlia.


Oriol Castanyer

Hem volgut que el concert sigui un recull de la trajectòria d'Aglepta, les cançons que han tingut un pes especial durant tots aquests anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.