L'òpera Tosca de Puccini omple el Teatre Auditori de la mà dels Amics de l'Òpera de Sabadell


  • Comparteix:

Unes 700 persones gaudeixen amb l'òpera, estrenada fa més d'un segle

Unes 700 persones gaudeixen amb l'òpera, estrenada fa més d'un segle

El Teatre Auditori s’ha omplert aquest divendres per veure l’òpera 'Tosca', de Giacomo Puccini, basada en l’obra teatral del mateix nom de Victorien Sardou. L’òpera ha anat a càrrec de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, i ha comptat amb la col·laboració del Cor Infantil Orfeó de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Més de 700 persones han assistit aquest divendres a la nit al Teatre Auditor per veure l’òpera Tosca, una òpera que es va estrenar el 14 de gener del 1900 al teatre Constanzi de Roma. L’obra, de casi dues hores de durada, ha estat descrita com un clar exemple de verisme, és a dir, que parla dels sentiments més propers de la gent. Així, a l’òpera s’hi poden trobar passions, tortures, gelos, amor i escenes com un assassinat, un afusellament i un suïcidi.

Mirna Lacambra, presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell i Directora General d’Òpera a Catalunya, ha explicat la importància d’aquesta obra dins el panorama operístic internacional.

Mirna Lacambra

Té una importancia fabulosa perquè Puccini va exprèmer d’una manera sensacional tots els sentiments amb la seva composició musical. Això és molt important dins el món de la lírica


Els protagonistes de l’obra, Floria Tosca i Mario Cavaradossi, han estat interpretats per la soprano valenciana Carmen Ribera i el tenor Albert Montserrat. Mirna Lacambra ha destacat les qualitats de la soprano, de la que ha dit que posseeix una veu pròpia de les grans sopranos mundials.

Mirna Lacambra

És una cantant amb una veu extraordinaria, d’aquestes grans i importants, que per la Tosca és la que cal, perquè ha de ser una lírica dramática


Tosca ha arribat a la nostra ciutat de la mà de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, i ha comptat amb l’actuació del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, Cor Infantil Orfeó de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.