Neus Colet investiga els paral·lelismes entre el món dels llibres i els mecanismes metàl·lics


  • Comparteix:

La mostra es pot veure a la Casa de Cultura i s'emmarca dins l'Any del Llibre i la Lectura

La mostra es pot veure a la Casa de Cultura i s'emmarca dins l'Any del Llibre i la Lectura

Descobrir a través del joc i la curiositat l'interior d'un conjunt de mecanismes metàl·lics és el que pretén l'escultora santcugatenca Neus Colet amb l'exposició 'Llibres mecànics', que es pot veure aquests dies a la Casa de Cultura. La mostra, inspirada en el món dels llibres, s'emmarca dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura i és la tercera exposició del cicle 'Artistes de Sant Cugat' que organitza l'Ajuntament.

Neus Colet presenta a la Casa de Cultura una sèrie d'obres fetes de ferro i altres materials, com el paper o la fusta, que parteixen d'un paral·lelisme conceptual entre els mecanismes metàl·lics i els llibres.

L'artista santcugatenca ha incorporat la tècnica del gravat a l'escultura en ferro i ha aconseguit crear un món de petites joguines, que conviden el públic a entrar en contacte directe amb l'objecte artístic i a endinsar-s'hi de forma lúdica i encuriosida. Així, de la mateixa manera que un lector s'apropa al llibre a partir de la portada per obrir-lo i descobrir què amaga l'interior de l'obra, el visitant de l'exposició de Neus Colet està convidat a explorar els racons de cada peça, on hi pot trobar tot allò que la seva imaginació li permeti.

L'artista santcugatenca, Neus Colet, explica així les relacions entre la seva obra i el món dels llibres.

Neus Colet

Utilitzo el gravat calcogràfic amb planxes metàl·liques, que està molt relacionat amb el món dels llibres. És l'art de la reproducció.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha recordat que aquesta mostra s'inscriu dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura, una celebració que a Sant Cugat està molt plena de contingut. Recoder ha remarcat, a més, la importància de donar suport als creadors locals amb exposicions com aquesta, que s'emmarquen en el cicle 'Artistes de Sant Cugat'. L'escoltem.

Lluís Recoder

És la primera exposició d'aquest any, dins la segona temporada de la sèrie Artistes de Sant Cugat que ajuda a conèixer els artistes locals. A més està dins l'Any del Llibre.


L'exposició 'Llibres mecànics' de Neus Colet es podrà visitar a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura fins el 22 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.