Les cobertes de les novel·les de Simenon centren una exposició de la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

Ricard Giralt-Miracle és l'autor de les més de 70 cobertes que s'exposen

Ricard Giralt-Miracle és l'autor de les més de 70 cobertes que s'exposen

Descobrir l'obra d'una de les principals figures del disseny gràfic al nostre país, Ricard Giralt-Miracle, és l'objectiu de l'exposició que acull fins el proper 30 de març la Biblioteca del Mil·lenari. Es tracta d'una mostra de més de setanta cobertes de les novel·les policíaques de Georges Simenon de finals dels 40 i principis dels anys 50.

Setanta-dues cobertes de les novel·les de Simenon mostren, a la Biblioteca del Mil·lenari, l'obra d'una de les principals figures de les arts gràfiques a Catalunya, Ricard Giralt-Miracle. L'exposició, que s'emmarca dins l'Any Internacional del Llibre i la Lectura, pretén donar a conèixer el món de l'art gràfic a la ciutadania. Ho explica la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Aquesta cultura del disseny gràfic, la tenen uns públics molt concrets. És important que també els ciutadans la vagin coneixent, perquè és molt rica i recull molt bé els moviments estilístics de cada època. Es veu molt clar com giralt va destil·lant les tendències de l'època.


La col·lecció de cobertes que Giralt-Miracle va realitzar en els darrers anys 40 i els primers 50 per encàrrec de l'editor Aymà, les han recuperades ara els seus fills i són un clar reflex de l'estètica imperant al món en aquelles dècades. El seu fill, Daniel Giralt-Miracle, present en una visita comentada a l'exposició, ha recordat que el seu pare va ser represaliat pel règim franquista i va haver de signar la seva obra sota pseudònim.

Daniel Giralt-Miralce

Atrevir-se a fer aquestes portades, amb aquesta força del millor cartellisme europeu dels corrents més avantguardistes era una provocació en aquella època. Per això, ara té aquest interés. Reconec que cada peça té un impacte i una intensitat impressionista que lliga amb el Simenon.


L'exposició concentra la força del cartellisme, els principals trets de l'impressionisme i la composició cubista i impressionista. Francesc Parcerisas, delegat de l'Any del Llibre i la Lectura de la Generalitat de Catalunya, ha explicat la importància de la mostra.

Francesc Parcerisas

Fa una cosa absolutament innovadora: amb tintes planes artesanals, fa un producte mol llampant, ple de color i que crida molt l'atenció. És una fita de l'edició de la novel·la popular.


L'exposició, que porta per títol 'Els Simenon' de Ricard Giralt-Miracle, es podrà visitar fins al proper dia 30 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.