L'Ajuntament demana ajuda a la Generalitat per convertir La Unió en la sala de mitjà format que necessita Sant Cugat


  • Comparteix:

Les administracions no es posen d'acord amb l'entitat sobre el marc legal que ha de regular la seva col·laboració

Les administracions no es posen d'acord amb l'entitat sobre el marc legal que ha de regular la seva col·laboració

L'Ajuntament ha iniciat converses amb la Generalitat per aconseguir que el govern català col·labori en el projecte de remodelació del Teatre de la Unió, per tal de convertir-lo en la sala de mitjà format que necessita Sant Cugat. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat que el departament de Cultura només s'ha compromès a finançar una petita part del projecte i ha indicat que encara no s'ha arribat a un acord amb La Unió sobre la fórmula legal que hauria d'emmarcar l'acord de col·laboració.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, s'ha reunit amb la directora general de Promoció Cultural de la Generalitat, Assumpta Bailac, per presentar-li un esborrany del projecte municipal per remodelar el Teatre de la Unió i convertir-lo en la sala de mitjà format que necessita la ciutat. El contingut del projecte, que tindria un cost aproximat d'uns 480.000 euros, inclou fer una caixa escènica nova, adequar la platea, el vestíbul i els camerinos, arranjar el sostre i millorar les condicions de seguretat de les instal·lacions, entre d'altres.

Segons ha explicat Solé, el departament de Cultura només es compromet a assumir una petita part de la inversió, en concret la corresponent a cobrir les mesures de seguretat de la sala, la qual cosa provocarà, probablement, que la inversió sigui 'de mínims'.

Àngels Solé

És una inversió que puja a molts milions, però pot ser de màxims o de mínims. La Generalitat ha dit que pot ajudar, però només en temes de seguretat, i això és una part molt petita de la inversió total prevista.


El principal escull per donar un impuls al projecte, però, és la manca d'acord entre les administracions i La Unió sobre el marc legal que hauria de regular el projecte de col·laboració. L'entitat és partidària de crear un consorci a termini, de manera que al cap d'uns anys la propietat del teatre tornaria a mans de La Unió. Tant l'Ajuntament com la Generalitat, però, aposten per un marc legal més estable, que podria ser una Fundació, i que garantiria que la important inversió que hauria de realitzar el consistori no es perdria al cap dels anys. Àngels Solé.

Àngels Solé

Nosaltres, igual que la Generalitat, pensem que s'ha de recuperar la idea de la fundació per acabar de crear el marc jurídic que ens permeti establir una col·laboració, tant en l'adequació de l'edifici com en la gestió i manteniment.


Ajuntament, Generalitat i responsables de La Unió tenen pendent una reunió a tres bandes per intentar arribar a un acord sobre el marc legal necessari per començar a materialitzar el projecte de col·laboració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.