La santcugatenca Ada Castells s'acosta al pintor alemany Caspar Friedrich en la seva tercera novel·la


  • Comparteix:

L'obra, titulada 'Tota la vida', està editada per Empúries

L'obra, titulada 'Tota la vida', està editada per Empúries

La periodista i escriptora santcugatenca Ada Castells acaba de publicar la seva tercera novel·la, 'Tota la vida', i que gira entorn del pintor alemany Caspar David Friedrich. L'obra, editada per Empúries, es construeix a partir de l'experiència d'una escriptora barcelonina sense èxit que s'obsessiona amb la figura del pintor alemany.

El pintor romàntic Caspar David Friedrich és l'eix de 'Tota una vida', la tercera novel·la de la periodista i escriptora santcugatenca Ada Castells. Un interès que va sorgir en l'època d'estudiant de l'autora, quan va descobrir Friederich en un passi de diapositives de diferents pintors romàntics. Ho explica Ada Castells.

Ada Castells

Mica en mica m'he anat posant en la vida del Friederich i he descobert que va ser dels primers que va dir l'art no era copiar la natura sinó fer un viatge cap a l'interior


L'obra, editada per Empúries, és fruit de quatre anys i mig de treball , durant els quals Castells ha construït una apassionada història d'amor que enfronta el romanticisme amb les contradiccions del nostre temps.

La novel·la narra en paral·lel dues històries. D'una banda, l'experiència de la Sílvia, una escriptora barcelonina sense èxit, i de l'altra la biografia de l'artista alemany, que serveix de contrapunt a la història contemporània. Ada Castells.

Ada Castells

Es trobarà dues històries: la història de la vida de Friederich, totalment noel·lada i després la història de la Silia, una noia actual que decideix escriure la vida del pintor


Castells es troba actualment immersa en la promoció i presentació de 'Tota la vida' però s'està plantejant escriure properament un nou llibre sobre Barcelona, des de la perspectiva d'algú que ha marxat d'allà, entre d'altres raons, per la impossibilitat, diu, de fer-hi una vida 'relativament sana' i 'sense molt de soroll'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.