Una xerrada sobre la llengua catalana recorda la figura d'Ovidi Montllor


  • Comparteix:

L'acte s'emmarca dins de les jornades de commemoració del desè aniversari de la mort de l'artista valencià

L'acte s'emmarca dins de les jornades de commemoració del desè aniversari de la mort de l'artista valencià

Una trentena de persones han assistit a la xerrada sobre la llengua catalana que ha organitzat aquest dissabte a l'Ateneu la secció local de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). L'acte, que s'emmarca dins les jornades commemoratives del desè aniversari de la mort d'Ovidi Montllor, ha comptat amb la presència del conseller d'Universitats de la Generalitat, el santcugatenc Carles Solà, la lingüista Rosa Calafat i el periodista i escriptor local Víctor Alexandre.

El conseller d'Universitats de la Generalitat, Carles Solà, ha entonat el 'mea culpa' pel fet que les institucions hagin oblidat la figura del cantant i actor d'Alcoi, Ovidi Montllor, mort ara fa deu anys. Així s'ha expressat en l'acte sobre la llengua catalana que ha organitzat la CAL aquest dissabte a l'Ateneu. L'escoltem.

Carles Solà

A mi m'hagués agradat que hi hagués hagut més participació de totes les institucions, totes hem badat


A més del conseller Solà, nascut a Xàtiva, al País Valencià, l'acte ha comptat també amb la presència de la lingüista Rosa Calafat, nascuda a les Illes Balears, i del periodista català Víctor Alexandre, amb la intenció de representar la diversitat lingüística dels Països Catalans. Rosa Calafat ha explicat que considera a Ovidi Montllor com un autèntic mestre pel fet d'haver sabut ser del poble i viure-hi.

Rosa Calafat

Va tenir clar què significava ser del poble i viure-hi, no donar-li mai l'esquena.


Per la seva banda, el periodista i escriptor Víctor Alexandre ha volgut destacar fins a quin punt Montllor va ser un personatge incòmode per a les institucions perquè parlava molt clar, tant que fins i tot avui encara el tenen oblidat.

Víctor Alexandre

Era una persona incòmode perquè parlava bastant clar i si encara atemoreix als governants això vol dir que la seva obra va ser molt profunda


La xerrada d'aquest dissabte s'emmarca dins els actes que ha preparat la CAL per tal de recordar la figura d'Ovidi Montllor en el desè aniversari de la seva mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.