Sant Cugat s'adhereix al Consorci Transversal per promoure la producció cultural amb altres ajuntaments


  • Comparteix:

L'Ajuntament s'adherirà al Consorci Transversal - Xarxa d'Activitats Culturals (CTXAC), un organisme format per 13 municipis catalans amb l'objectiu de promoure conjuntament la producció cultural. El Consorci és una iniciativa sorgida de la revista Transversal, una publicació de cultura contemporània impulsada inicialment des de la Paeria de Lleida.

El ple municipal del mes de març ha aprovat -amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte ICV-EA, que s'ha abstingut- l'adhesió de Sant Cugat al Consorci Transversal, Xarxa d'Activitats Culturals (CTXAC). Aquest organisme, format per 13 municipis, té com a objectiu compartir propostes i produccions culturals amb la voluntat de fer més rendibles socialment i professionalment les inversions que realitzen els ajuntaments en l'àmbit de la cultura.

La iniciativa va sorgir a partir de la revista Transversal, creada l'any 2001 des de la Paeria de Lleida i a l'entorn dels municipis de l'Eix Transversal. Es tracta d'una publicació sobre cultura contemporània que, posteriorment, ha anat creixent i aglutinant altres funcions, fins a convertir-se en un instrument per coordinar els esforços culturals de diversos ajuntaments de Catalunya. Ho explica l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

El Consorci Transversal està a punt de constituir-se. El seu embrió és una revista que va sorgir a Lleida i que ràpidament va generar una xarxa d'ajuntaments interessats en les arts escèniques per intercanviar experiències i promoure la creació.


Per raons de calendari, l'adhesió formal de Sant Cugat al Consorci es farà efectiva després de la constitució d'aquest organisme, prevista pel proper 15 d'abil a Girona.

A més de Sant Cugat, formen part del Consorci els municipis de Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, La Seu d'Urgell, Mataró, Olot, Reus, Sabadell, Tortosa, Vic i Lleida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.