El cicle de cinema d'autor inclou per primera vegada dues pel·lícules catalanes


  • Comparteix:

En total seran 10 pel·lícules que es podran veure tots els dijous a partir del 7 d'abril

En total seran 10 pel·lícules que es podran veure tots els dijous a partir del 7 d'abril

'Melinda i Melinda', 'Diarios de Motocicleta' o 'María llena eres de gracia' són alguns dels títols que es podran veure en l'últim trimestre del Cicle de Cinema d'Autor en Versió Original que organitzen l'Ajuntament i Cinesa. Per primera vegada s'han inclòs dues pel·lícules catalanes, 'A la ciutat' de Cesc Gay i 'Iris' de Rosa Vergés.

El cicle de Cinema d'Autor en Versió Original que organitzen l'Ajuntament i Cinesa inicia el proper dia 7 d'abril l'últim trimestre de la seva programació, amb la projecció de l'última pel·lícula del director nord-americà Woody Allen, 'Melinda i Melinda'.

Després de la bona acollida que han tingut les 20 sessions celebrades fins ara, amb una mitjana de 180 espectadors per sessió, el cicle tanca temporada amb 10 pel·lícules més que volen complementar els títols exhibits durant els dos primers trimestres. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha volgut destacar també l'èxit que han tingut les projeccions per a escolars incloses dins del cicle.

Àngels Solé

Han anat molt bé les projeccions per a escoles i instituts. El grau de satisfacció ha estat molt elevat. Són pel·lícules que donen molt de joc, això també ho tenim en compte a l'hora de fer la programació.


En aquest tercer trimestre, el cicle de cinema d'autor inclou, per primera vegada, dues produccions catalanes. I és que segons el crític de cinema encarregat de fer la selecció dels films, Àngel Comas, el cinema català és encara un gran desconegut, però no ha d'envejar res a països més publicitats. És per això que en aquesta ocasió s'han inclòs dins la programació les pel·lícules 'A la ciutat' de Cesc Gay i 'Iris' de Rosa Vergés. Escoltem Àngel Comas.

Àngel Comas

Són pel·lícules de producció catalana, però, també, de parla catalana. Això és més difícil de trobar. A vegades, oblidem el cinema català, però, és aquí i hi ha pel·lícules força notables. La primera reflecteix molt bé la societat catalana i la segona és la visió d'una dona sobre la guerra.


Aquest tercer trimestre, el cicle ens acosta també al cinema de Corea del Sud amb l'obra mestra de Kim Ki-duk, 'Primavera, verano, otoño, invierno, primavera'. La nova programació inclou també la millor pel·lícula europea del 2004 en els premis lliurats a Barcelona, 'Contra la pared', del director alemany d'origen turc Fatih Akin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.