L'única representació al Principat de l'espectacle musical 'Notícia del Regne de Mallorques' arriba avui a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'espectacle es basa en un estudi sobre el so català i està dirigit per Toni Xuclà

L'espectacle es basa en un estudi sobre el so català i està dirigit per Toni Xuclà

Actualitzar la música tradicional catalana és l'objectiu de l'espectacle 'Notícia del Regne de Mallorques' que es representa aquesta nit al Teatre Auditori, a partir de les deu. La d'avui serà una de les tres úniques representacions d'aquest muntatge que es faran als Països Catalans. El muntatge serà retransmès en directe per Catalunya Cultura.

El so mediterrani català omplirà omplirà aquesta nit el Teatre Auditori amb la representació de 'Notícia del Regne de Mallorques' . L'espectacle resumeix la tercera part de Socatalà, un projecte de recerca sobre el so català. Es tracta dels resultats d'un treball que ha permès evidenciar que la veu és l'instrument més antic, original i distintiu dels sons mediterranis. El director del muntatge, Toni Xuclà, ha explicat la identificació d'uns determinats sons amb un poble.

Toni Xuclà

Des de sempre he estat buscant un so català que ens identifiqui, ens aglutini i ens doni sentit com a col·lectiu.


Amb un total de dotze temes, dos dels quals són instrumentals, l'espectacle té com a protagonistes noms de referència de l'escena musical dels Països Catalans com ara Lídia Pujol, Roger Mas, Miquel Gil, Alba Guerrero i Cris Juanico. 'Notícia del regne de Mallorques' només es representarà a Maó, a la Catalunya Nord i a la nostra ciutat. La directora del Teatre Auditori, Àngels Seix, s'ha mostrat molt satisfeta per poder acollir aquest espectacle.

Àngels Seix

És molt important un treball de recerca sobre el so català mediterrani des d'un punt de vista contemporani, barrejar gèneres amb cantants actuals.


Les emissores de Catalunya Cultura oferiran en directe, a partir de les deu de la nit, la transmissió de l'espectacle 'Notícia del Regne de Mallorques' des del Teatre Auditori de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.