68 obres opten a la quarta edició del Premi de Poesia a la memòria de Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Cultura creu que el premi s'està consolidant, tot i el menor nombre d'obres presentades enguany

La tinent d'alcalde de Cultura creu que el premi s'està consolidant, tot i el menor nombre d'obres presentades enguany

Un total de 68 obres, 19 menys que l'any passat, opten enguany a la quarta edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. L'acte de lliurament del guardó, un dels més ben valorats en llengua catalana, tindrà lloc el 27 d'abril i comptarà amb la participació de l'actor Pere Arquillué i del poeta Vicenç Llorca.

68 originals s'han presentat a la quarta edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, un guardó que es va crear l'any 2002 i que en les seves primeres tres edicions ha rebut entre 87 i 98 obres. Tot i que la participació enguany ha estat menor, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, espera que el nivell de qualitat de les obres sigui tan elevat com en anys anteriors i assegura que el certamen s'està començant a consolidar en el món de la poesia catalana.

Àngels Solé

S'han presentat 68 exemplars, una mica menys que l'any passat però la valoració és positiva. Esperem que la qualitat sigui similar a la d'anys anteriors. Crec que el premi es va consolidant.


L'acte de lliurament del premi es farà el proper 27 d'abril, coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta, i tindrà lloc a la sala capitular del Claustre, on també s'aprofitarà per lliurar els guardons del setè Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres educatius de secundària. L'acte estarà presentat pel poeta Vicenç Llorca i l'actor Pere Arquillué s'encarregarà de fer una lectura d'alguns fragments de l'obra guanyadora. Arquillué ha destacat la seva vinculació amb el poeta Gabriel Ferrater, que dóna nom al premi.

Pere Arquillué

Vaig estar molts anys fent un recital sobre la seva poesia i això em va marcar molt. Tinc una especial tirada per aquest poeta. Per això, no vaig tenir cap dubte en acceptar venir a contribuir en aquest premi, en nom seu.


Marc Romera, amb l'obra 'La pau del cranc', Yannick Garcia, amb 'De dalt i de baix' i Enric Virgili, amb 'Mamut' són els guanyadors del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater en les seves tres primeres edicions. El guardó és actualment un dels més ben dotats de poesia en llengua catalana, amb un premi valorat en 7.250 euros. A més, Edicions 62 publica els poemaris guanyadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.