119 obres es disputen el Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a Centres Educatius de Secundària


  • Comparteix:

L'entrega de premis es farà el dia 27 d'abril al Claustre

L'entrega de premis es farà el dia 27 d'abril al Claustre

La setena edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres educatius de secundària ha aplegat un total de 119 treball d'alumnes de set escoles de la ciutat. Els guardons es lliuraran el proper dimecres, 27 d'abril, durant l'acte de lliurament del premi de poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater que es farà, com cada any, al Claustre, coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta.

Un total de 119 treballs d'alumnes dels centres educatius de secundaria de la ciutat han participat aquest any en la setena edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a Centres de Secundària. En total, en aquesta setena edició hi ha participat 7 escoles de la ciutat: els instituts públics Sant Cugat, i Leonardo da Vinci, i les escoles Viaró, El Pinar, Thau, Avenç i Àgora.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha valorat molt positivament aquesta participació i ha remarcat l'esforç que s'ha fet per incentivar tant als centres com als alumnes i la bona resposta que s'ha obtingut.

Àngels Solé

Hi ha més centres que altres anys. Hem crescut en participació. Des de l'Ajuntament hem intentat fer un esforç de sensibilització i els centres han respost molt bé.


Els premis d'aquest certamen es lliuraran el proper 27 d'abril, coincidint amb l'aniversari de la mort del poeta. L'acte, que tindrà lloc a la Sala Capitular del Claustre, servirà per entregar també el premi al guanyador de la cinquena edició del premi de poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater, que es disputen enguany un total de 71 obres.

Tot i que inicialment estava previst que l'acte el presentés el poeta Vicenç Llorca i que l'actor Pere Arquillué fos l'encarregat de llegir alguns fragments de l'obra guanyadora, finalment, i per motius d'agenda, l'escriptora santcugatenca Ada Castells serà l'encarregada de fer la presentació, mentre que l'actor Lluís Soler serà qui recitarà part de l'obra guardonada.

L'acte comptarà també amb un petit concert de clarinet a càrrec de l'alumne de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Xavier Manyoses.

Recordem que el premi de poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater és un dels guardons de poesia més ben dotats en llengua catalana, amb un premi de 7.250 euros, i que Edicions 62 s'encarrega cada any de fer l'edició de l'obra guanyadora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.