Les llibreries santcugatenques obren els actes de Sant Jordi amb una lectura en veu alta


  • Comparteix:

La jornada ha comptat amb un bon èxit de participació per part dels santcugatencs

La jornada ha comptat amb un bon èxit de participació per part dels santcugatencs

Les activitats amb motiu del dia de Sant Jordi han començat ja a Sant Cugat amb una festa de la lectura que s'ha fet a la sala Bebop Jazz. Durant la jornada, totes les persones que han volgut han pogut llegir en veu alta algun fragment d'una obra literària. La proposta, organitzada per cinc llibreries de la ciutat, s'emmarcava dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura.

La Festa de la Lectura organitzada a la Sala Bebop ha convidat a tots els santcugatencs que s'hi han acostat a llegir algun fragment d'una obra literària. La iniciativa estava organitzada per les llibreries Alexandria, Mythos, Celler de Llibres, L'Amic Imaginari i Paideia i en col·laboració amb l'Ajuntament. D'aquesta manera, i en una sala Bebop Jazz plena a vessar, s'ha donat el tret de sortida als actes del Sant Jordi 2005. L'acte, a més, ha estat amenitzat entre lectura i lectura, per la guitarra de Ferran Porton.

Mireia Ramos, de la llibreria Alexandria, ha volgut reivindicar l'Any de Llibre i la Lectura, no només com l'excusa per vendre llibres, sinó com l'ocasió també per encabir-hi actes més sentits com el d'aquesta lectura en veu alta.

Mireia Ramos

El que volíem reivindicar és que 'L'Any del Llibre i la Lectura' no és només vendre llibres i llegir 'El Quixot'. És també difondre la lectura i per això vam pensar en fer aquesta lectura en públic


El professor d'estètica i teoria de les arts de la UAB, Gerard Vilar, ha estat l'encarregat de la presentació de l'acte i ha volgut fer una apologia de la lectura en un temps que potser no és el més propici, especialment per el gir de la societat vers la cultura visual i el consum fàcil i ràpid. En aquest sentit, ha volgut defensar la lectura com una eina fonamental del món contemporani i com un instrument que, segons afirma, ens fa ser més persones, que no millor persones, perquè sobretot desenvolupa el nostre món interior. Escoltem Gerard Vilar.

Gerard Vilar

La lectura ens fa crèixer la interioritat i la subjectivitat, ens permet fer crèixer el nostre coneixement de manera il·limitada i connectar amb les generacions futures. Finalment, i no menys important, ens permet viure les vides de tots els personatges literaris.


Vilar no ha volgut acabar la seva intervenció sense elogiar el paper que pot jugar la lectura en el desenvolupament dels més joves, ja que a més de fer créixer i enriquir el seu món interior, els permet, diu, exercitar-se en la cultura de l'esforç amb algunes obres que no són de lectura fàcil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.