La cinquena Nit de l'Art presentarà un premi de pintura de petit format dotat en 12.000 euros


  • Comparteix:

La jornada comptarà amb la participació d'onze espais d'art de la ciutat

La jornada comptarà amb la participació d'onze espais d'art de la ciutat

La cinquena 'Nit de l'Art', que es celebrarà el proper 28 de maig, servirà per presentar, per primera vegada, el premi 'Nit de l'Art'. Aquest guardó, dotat en 12.000 euros, serà segons el col·lectiu 'Espais d'Art que organitza aquesta iniciativa, un dels més importants en pintura de petit format més importants a nivell estatal.

Aquesta cinquena edició de la Nit de l'Art, que se celebrarà el proper 28 de maig, es presenta plena de novetats. Una de les principals serà la presentació per primer cop del premi 'Nit de l'Art' i que segons els organitzadors de l'esdeveniment, representarà un dels guardons més importants a nivell de tot l'Estat Espanyol pel que fa a pintura de petit format.

El president d'Espais d'Art, Lluís Ribas, ha explicat que aquest premi -patrocinat per Opel AutoCugat- es lliurarà en vistes a l'any que ve i contribuirà a fer més rellevant encara aquesta Nit de l'Art.

Lluís Ribas

Presenterem el premi 'Nit de l'Art' que crec que serà un dels més importants a nivell nacional. Està dirigit a obres de petit format i compta amb una dotació econòmica de 12 mil euros.


A banda, una altra de les principals novetats de la cinquena Nit de l'Art' és la presència d'obres del pintor Joan Miró. I és que cada una de les onze sales que participen de la proposta acollirà una obra original del consagrat pintor català. Aquest fet, segons Ribas, promet una gran participació ciutadana i un recorregut que sens dubte revestirà l'esdeveniment de més prestigi i importància.

Tampoc no hi faltarà enguany, igual que ja va fer l'any passat, la participació del Museu, que acollirà l'acte d'inauguració oficial i una exposició a la sala Capitular, i que obrirà també les portes de les seves seus, al Monestir i a la Casa Aymat. Per al director d'aquest equipament, Lluís Campins, el Museu no podia faltar en una iniciativa com aquesta.

Lluís Campins

El Museu acull una petita exposició a la Sala capitular i obres les seves portes, participant activament en aquesta iniciativa.



De la seva banda, el tècnic de Cultura l'Ajuntament, Jordi González, ha destacat la participació de la casa de Cultura, on s'hi podran veure dues exposicions relacionades amb l'Any del Llibre i la Lectura, una a càrrec de Firart i l'altra amb els treballs dels alumnes del Taller Triangle.

Jordi González

Dins les exposicions de la Casa de Cultura, destacaria l'exposició de les obres dels alumnes de l'escola El Triangle i que estan vinculades a l'Any del Llibre i la Lectura.


Com ja és habitual, el recorregut d'aquesta cinquena 'Nit de l'Art' comptarà amb diverses actuacions de música i teatre com, per exemple, amb l'animació de carrer dels personatges de 'la comèdia de l'art'. Els organitzadors de l'esdeveniment esperen una gran participació ciutadana i que s'arribi a les tres mil persones que es calcula que es van apropar el passat any. El pressupost d'aquesta cinquena 'Nit de l'Art' és d'aproximadament uns 19 mil euros, 12 dels quals els aporta l'Ajuntament.

Recordem que l'acte inaugural tindrà lloc al Claustre del Monestir a les 19.30 hores i que la jornada s'allargarà fins la una de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.